Сейм Литви закликав міжнародну спільноту невідкладно збільшити допомогу Україні

Сейм Литви закликав міжнародну спільноту невідкладно збільшити допомогу Україні

Укрінформ
Сейм Литви закликав міжнародне співтовариство невідкладно збільшити допомогу Україні, оскільки затримка в її наданні вигідна Росії і затягує війну.

Як передає Укрінформ із посиланням на LRT, за ухвалення резолюції одностайно проголосували 108 членів Сейму.

"Сейм закликає міжнародне співтовариство невідкладно і суттєво збільшити політичну, економічну, фінансову, військову, технічну та гуманітарну допомогу Україні, щоб допомогти їй відновити повний контроль над своєю міжнародно визнаною територією і успішно захищатися від подальшої російської агресії", - ідеться в резолюції, ухваленій литовським парламентом у четвер.

Парламентарії наголосили, що військова допомога є пріоритетом наразі і що "затримка допомоги Україні вигідна Росії і затягує війну ціною життів невинних українців".

Резолюція закликає країни Євросоюзу якнайшвидше збільшити потужності оборонного виробництва, "щоб підтримати стратегію перемоги України і зміцнити можливості НАТО щодо стримування Росії".

Читайте також: Сейм Литви просить Єврокомісію заборонити імпорт до ЄС зерна з Білорусі та Росії

У документі також наголошується, що президентські "вибори" в Росії 17 березня, а також будь-які інші вибори, що проводяться Росією на тимчасово окупованих і незаконно анексованих територіях України, є грубим порушенням міжнародного права.

Сейм оголосив, що не визнає результатів цих виборів.

Парламентарії знову засудили війну Росії проти України, заявили про необхідність засудження воєнних злочинців і встановлення правового режиму, який дав би змогу використати заморожені активи Росії для відновлення України та виплати компенсацій жертвам російської агресії.

Як повідомляв Укрінформ, Сейм Литви в четвер прийняв резолюцію із закликом до Єврокомісії заборонити імпорт російського та білоруського зерна до Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-