Блінкен назвав умову для участі Путіна у саміті G20

Блінкен назвав умову для участі Путіна у саміті G20

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Володимир Путін зможе взяти участь у зустрічі лідерів країн G20 у Бразилії, тільки якщо всі члени Групи двадцяти досягнуть консенсусу.

Про це він сказав на пресконференції у Франції, повідомляє Укрінформ.

Відповідаючи на запитання щодо можливості участі Путіна у саміті, про яку раніше у Бразилії говорив президент Франції Макрон, глава Держдепартаменту сказав: «Якщо буде консенсус серед усіх членів та якщо це буде корисно, то так. У теперішній ситуації важко уявити, чим це може бути корисним та яким чином може бути досягнуто консенсусу серед усіх учасників».

Читайте також: Зустріч міністрів фінансів G20 завершилася без спільної заяви через розбіжності щодо війни в Україні

Коментуючи імовірність рукостискання Путіна та президента США Джо Байдена, держсекретар заявив, що ідея ніколи не полягала у виключенні РФ або Путіна з Групи двадцяти.

«Саме дії, саме політика РФ та Володимира Путіна запускають те, що відбувається з погляду відносин РФ з Великою двадцяткою або з Великою сімкою, з усім світом. Тому, якщо політика зміниться, ми нічого не виключаємо. Проблема в тому, що на цей час у нас немає жодних доказів того, що політика змінюється», – наголосив Блінкен.

Читайте також: Путін запропонував лідерам країн G20 подумати, як зупинити «трагедію» війни в Україні

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон під час візиту до Бразилії заявив, що для запрошення Путіна на саміт Групи двадцяти потрібна згода всіх інших членів цього об’єднання.

Бразилія з 1 грудня головує у G20, її президент заявляв, що запросить Путіна на саміт, однак не може гарантувати йому безпеку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-