МЗС Бельгії - про фонд НАТО для України: Це інвестиція у власний захист

МЗС Бельгії - про фонд НАТО для України: Це інвестиція у власний захист

Укрінформ
Міністр закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб вважає, що створення фонду підтримки України у 100 мільярдів доларів на найближчі 5 років було б інвестицією у власний захист, однак ця ініціатива потребує обговорення.

Так вона прокоментувала відповідну пропозицію генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга у Брюсселі перед зустріччю глав МЗС країн - членів Альянсу, передає кореспондент Укрінформу.

«Важливо пам'ятати, що це не благодійність. Це інвестиція у власний захист. Це дуже важливо, але, з іншого боку, небезпечно давати обіцянки, які ми не можемо виконати. Тому ми ще будемо обговорювати те, як саме розподілити цей внесок між країнами-членами», - заявила бельгійський міністр.

Вона додала, що члени Альянсу «мають намір проаналізувати доцільність цієї пропозиції; поки що ніякого рішення не буде прийнято, але нам потрібно готуватися до Вашингтонського саміту».

Читайте також: Польща підтримує створення в НАТО 100-мільярдного фонду допомоги для України

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує створити фонд внесків союзників на суму 100 мільярдів доларів протягом п’яти років для України у межах пакета, який лідери Альянсу мають підписати в липні у Вашингтоні.

Фото: Facebook/Diplomatie.Belgium

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-