Запрошення України до НАТО підтримують усі союзники, крім двох - Стефанішина

Запрошення України до НАТО підтримують усі союзники, крім двох - Стефанішина

Укрінформ
Усі провідні союзники Києва, крім двох, підтримують ідею надання Україні офіційного запрошення на вступ до Північноатлантичного альянсу.

Про це в ефірі телемарафону заявила віцепремʼєрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

«Формат запрошення запропонувала сама Україна як юридичну гарантію вступу в НАТО. Воно є на порядку денному. Абсолютно всі союзники підтримують це рішення, окрім двох», - сказала вона.

За словами урядовиці, оскільки ця інформація стала публічною, то тепер США та Німеччина намагаються звертати увагу «на інших скептичних союзників, таких як Угорщина та Словаччина».

Читайте також: Україна просувається на багатьох фронтах, щоб відповідати стандартам НАТО - Блінкен

«Але ключовою є позиція саме цих двох країн (Німеччини та США – ред.)», – зазначила Стефанішина.

Радіо Свобода нагадує: про те, що Вашингтон і Берлін не підтримують ідею запросити Україну до альянсу на найближчому саміті НАТО написала The New York Times. У статті йдеться про те, що союзники не мають бажання приймати нового члена, який через угоду про колективну безпеку втягнув би Альянс у найбільшу сухопутну війну в Європі з 1945 року.

Читайте також: Франція та США спільно підтримують інтеграцію та подальший вступ України в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, у четвер під час Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна зрештою вступить до НАТО, оскільки підтримка Києва з боку держав-членів Альянсу залишається «твердою, як скеля».

Цьогорічний саміт НАТО маж відбутися у Вашингтоні 9-11 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-