Patriot від Німеччини має спонукати інші країни передати Україні системи ППО - посол

Patriot від Німеччини має спонукати інші країни передати Україні системи ППО - посол

Укрінформ
Український посол у ФРН Олексій Макеєв подякував Німеччині за рішення передати ЗСУ чергову систему Patriot та закликав інші країни не вагатися з цим.

Про це дипломат сказав виданню Spiegel, передає Укрінформ. 

«Рішення Німеччини негайно доставити в Україну третю установку Patriot є нашою спільною перемогою», - зазначив Макеєв.

За його словами, впродовж останніх двох тижнів він провів багато розмов, під час яких головним меседжем було: Україна терміново потребує посилення протиповітряної оборони.

Макеєв підкреслив, що Німеччина показала лідерство в цій ситуації та подала хороший приклад у постачанні зброї Україні.

«Він також повинен показати іншим країнам, що настав час діяти і не вагатися. Чим швидше будуть визнані наслідки російського ракетного тероризму, тим краще будуть захищені українські міста», - сказав посол.

Читайте також: Євлаш про доставку додаткової Patriot від Німеччини: Це відбудеться якнайшвидше

Він провів паралелі між війною в Україні та кризою на Близькому Сході, вказавши на подібність атак Ірану на Ізраїль безпілотниками Shahed у неділю ввечері та тим, як Росія одночасно такою ж зброєю атакувала український Харків.

«Настав час розірвати це коло насильства. Поки не пізно», - закликав глава українського посольства.

Як повідомлялось, у суботу, 13 квітня, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що його країна передасть Києву третю систему ППО Patriot зі складів Бундесверу. Канцлер Олаф Шольц особисто поінформував про це Президента України Володимира Зеленського під час телефонної розмови того ж дня.

Федеральний уряд сподівається, що передача Україні ще однієї системи Patriot також спонукатиме інших західних партнерів підтримувати Україну системами ППО.

Читайте також: Зеленський про відбиття атаки на Ізраїль: Увесь світ бачить, що таке справжній захист

Окрім систем Patriot, Німеччина досі передала для потреб української протиповітряної оборони, серед іншого, 52 зенітні установки Gepard, чотири системи Iris-T і систему Skynex.

Після передачі третьої системи Patriot Україні на озброєнні Бундесверу залишиться дев'ять одиниць такої техніки. Міноборони ФРН найближчим часом планує замовити ще чотири системи Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-