Офіс Президента зробить усі необхідні кроки для продовження судової реформи - Мудра

Офіс Президента зробить усі необхідні кроки для продовження судової реформи - Мудра

Укрінформ
Офіс Президента зробить усі необхідні кроки для продовження судової реформи в Україні.

Про це заступниця керівника ОП Ірина Мудра заявила під час дискусії «Десятиліття трансформації, до майбутнього цілісності: Реформи протидії корупції та верховенства права в Україні за підтримки ЄС», передає кореспондент Укрінформу.

«Президент, Офіс Президента, уряд, парламент досить чітко демонструють свою рішучість у напрямку виконання семи рекомендацій Європейської комісії щодо статусу України на членство в ЄС. Однією з важливих реформ є судова реформа. Прозора, ефективна і високопрофесійна судова система є ключовою у забезпеченні верховенства права, у залученні інвестицій в країну, у захисті прав людини. Офіс Президента зробить усі необхідні кроки, аби продовжити розпочату судову реформу», – сказала Мудра.

На її переконання, за десять років у цьому напрямку було зроблено чимало. Зокрема, вона згадала про внесення змін до Конституції 2016 року, якими розпочався процес деполітизації судової системи, посилення підзвітності перед суспільством, кадрове оновлення суддівського корпусу, започаткування роботи Вищого антикорупційного суду тощо.

Читайте також: Усі прості рішення для початку перемовин з ЄС ухвалені, попереду наступний крок - Стефанішина

Заступниця керівника ОП підкреслила, що розбудова внутрішніх інституцій справедливості є дуже важливою, але не менш важливо бачити рух європейських партнерів в частині глобальної справедливості.

«Ми робимо рішучі кроки всередині країни, але ми очікуємо від партнерів, щоб вони виконували свої зобов'язання щодо притягнення до відповідальності Росії, щодо примушення держави-агресора виконати обов'язок виплатити репарації», – наголосила Мудра.

Читайте також: Ірина Мудра - про нову посаду в ОП: І далі працюватиму над створенням трибуналу для РФ

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у липні 2023 року підписав указ щодо введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України "Про прискорення судової реформи та подолання проявів корупції у системі правосуддя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-