Кулеба про атаку на Чернігів: Невинні люди не загинули б, якби Україна мала достатньо засобів ППО

Кулеба про атаку на Чернігів: Невинні люди не загинули б, якби Україна мала достатньо засобів ППО

Укрінформ
Люди в Чернігові не постраждали б від ракетної атаки з боку Росії, якби Україна мала достатньо засобів повітряної оборони.

Про це написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в соцмережі X, передає Укрінформ.

"Ці невинні люди не загинули б і не були поранені, якби Україна мала достатньо засобів ППО. Три дні тому на Близькому Сході ми побачили, як виглядає надійний захист людських життів від ракет. Партнери України мають необхідні засоби, щоб допомогти нам рятувати українські життя з таким же рівнем ефективності", – зазначив він.

Кулеба також подякував Німеччині за важливе рішення надати Україні додаткову батарею Patriot. Глава МЗС додав, що закличе партнерів наслідувати цей приклад під час зустрічей із союзниками з G7 в Італії.

Читайте також: Посол Німеччини після атаки на Чернігів закликав інші держави надати Україні додаткові Patriot

Як повідомляв Укрінформ, за даними міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, у Чернігові внаслідок російської ракетної атаки вже 14 загиблих, понад 60 травмованих, серед потерпілих – двоє дітей.

Дмитро Кулеба 17-19 квітня відвідає Італію для участі у міністерській зустрічі "Групи семи". Глава МЗС України раніше заявляв, що вважає дуже успішною співпрацю Ізраїлю та союзників у відбитті іранської атаки ракетами і дронами, та просив партнерів надати необхідне озброєння для протидії російським ракетним ударам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-