Умєров подякував Столтенбергу за заклики до країн НАТО посилити захист українського неба

Умєров подякував Столтенбергу за заклики до країн НАТО посилити захист українського неба

Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров подякував генеральному секретарю Альянсу Єнсу Столтенбергу за заклики до країн-членів Альянсу посилити захист українського неба.

Як передає Укрінформ, про це Умєров написав у Фейсбуці.

«Україна життєво потребує більше систем протиповітряного захисту — для захисту наших людей, їхніх домівок, для підтримки наших військових у битві проти ворога», - зазначив він.

Міністр наголосив, що "97% російських ракет, дронів і бомб влучають по цивільних цілях".

"Маємо десятки убитих і сотні поранених мирних громадян України тільки за останні тижні. Це — справжній геноцид українського народу», - підкреслив Умєров.

За його словами, «аби зупинити цей потік холоднокровних убивств, більше потужних протиповітряних систем і ракет мають бути відправлені в Україну негайно».

Читайте також: Військова допомога від союзників по НАТО для України вже в дорозі - Столтенберг

«Вдячний генсеку НАТО Столтенбергу за рішучі заклики до країн-членів Альянсу посилити захист українського неба. Вдячний усім нашим союзникам, які вже відгукнулись на цю ініціативу», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, під час надзвичайної зустрічі Ради Україна-НАТО, яка була скликана за ініціативою Президента України, кілька союзників по Альянсу зробили конкретні оголошення про постачання в Україну більшої кількості засобів ППО та іншого військового обладнання, тож допомога від союзників по НАТО вже в дорозі.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-