Безпекова угода, санкції, активи РФ: Єрмак у Києві зустрівся з помічником держсекретаря США

Безпекова угода, санкції, активи РФ: Єрмак у Києві зустрівся з помічником держсекретаря США

Фото
Укрінформ
У Києві керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час зустрічі з помічником державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймсом О’Браєном обговорив питання щодо підготовки безпекової угоди.

Про це повідомляється на сайті Президента України, передає Укрінформ.

«Під час зустрічі обговорили підготовку безпекової угоди між Україною та США і скоординували кроки щодо подальшої роботи над цим документом. Також зосередилися на посиленні санкцій щодо банківського сектору, оборонного комплексу й атомної промисловості держави-агресорки РФ та використанні на користь України заморожених російських активів», - йдеться у повідомленні.

Єрмак поінформував про підготовку до першого Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії в червні цьогоріч.

Також він подякував президентові Сполучених Штатів Джо Байдену, його адміністрації, обом палатам Конгресу США та всьому американському народові за допомогу нашій країні. «Це дуже важливе рішення для України, для наших людей. Ми вдячні за підтримку пакета допомоги», - сказав керівник Офісу Президента.

Читайте також: Допомога США не повинна розслабити Європу – глава МЗС Латвії

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США 20 квітня ухвалила масштабний пакет законопроєктів з іноземною допомогою Україні, Ізраїлю, Тайваню, а також із відповіддю на інші виклики національній безпеці Америки. Проєкт закону «Про додаткові асигнування на безпеку України - 2024», який ще має схвалити Сенат США та підписати президент Джо Байден, передбачає виділення $60,84 млрд як допомоги Україні, так і регіональним партнерам у протидії агресії РФ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-