Зеленський: Франція допомагає Україні, щоб її громадянам не довелося воювати проти Путіна

Зеленський: Франція допомагає Україні, щоб її громадянам не довелося воювати проти Путіна

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що Франція допомагає Україні не лише через спільні цінності, а й для того, щоб самим французам не довелося воювати проти Путіна в одній з країн НАТО.

Про це він заявив у інтерв'ю французькому журналісту Юго Делаверу, передає кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання, чи треба французькій молоді боятись перспективи участі у війні, Зеленський сказав: «Франція воює зброєю, а не людьми. І воює за свій захист. Не тільки за цінності, за демократію, за свободу, а за свій фізичний захист. Путін в Україні не закінчить, а піде далі».

За словами Президента, можливі різні види гібридної війни Путіна, не обов’язково сухопутна операція. «Або він буде атакувати дронами, або буде порушувати простір ракетами, або він буде тероризувати економічно. Те, що він це буде робити найближчим часом з країнами, які є членами НАТО, - безумовно», - наголосив глава держави.

Він також назвав, які країни можуть бути потенційними новими мішенями лідера РФ: «Безумовно, Латвія, Литва, Естонія - і це вже країни НАТО, частина Польщі, може, і вся. Це у Східній Європі. Також він буде думати над Казахстаном, над дестабілізацією ситуації в Молдові. А якщо це Молдова і військові дії на території Молдови, це значить, що це буде охоплювати і територію Румунії – тобто також країну НАТО».

За словами Зеленського, якщо Путін почне воювати цими країнами, французькій молоді доведеться піти на війну і захищати країну, яку Франція буде зобов’язана підтримати згідно з угодами НАТО.

Читайте також: Зеленський - французьким ЗМІ: Знайдеться той, хто говоритиме з Росією про рішення Саміту миру

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський чекає на візит свого французького колеги Еммануеля Макрона до Києва, щоб обговорити з ним кілька пунктів співпраці.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-