У МЗС обговорили з послом Китаю перспективи участі у Саміті миру

У МЗС обговорили з послом Китаю перспективи участі у Саміті миру

Фото
Укрінформ
Перший заступник міністра закордонних справ України Андрій Сибіга прийняв посла Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуна.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ, передає Укрінформ.

«Сторони обговорили питання активізації українсько-китайського політичного діалогу, перспективи участі Китаю у реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського та у першому інавгураційному Саміті миру у Швейцарії», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Співрозмовники констатували, що вкрай важливим є дотримання принципів Статуту ООН та міжнародного права, зокрема, взаємна повага до суверенітету і територіальної цілісності є фундаментом, на якому ґрунтуються двосторонні відносини України і Китаю.

Сибіга відзначив тенденцію зростання товарообігу між двома країнами, який досяг 12,8 млрд дол. США у 2023 році.

Дипломати обговорили графік роботи механізмів двосторонньої взаємодії на різних рівнях на найближчу перспективу.

Відбувся обмін думками щодо розширення співробітництва у агропромисловій сфері, де є значний потенціал. У цьому контексті Андрій Сибіга наголосив, що Україна готова відігравати роль у забезпеченні продовольчої безпеки світу.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен по завершенні зустрічі глав МЗС країн «Групи семи» у Італії завив, що військово-промисловий комплекс Росії отримує основну матеріальну підтримку від Китаю.

Читайте також: Посол України в Китаї зустрівся зі спецпредставником уряду КНР Лі Хуеєм

Як повідомляв Укрінформ, уряд Швейцарії 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. У заяві Федеральної ради країни йдеться, «наразі існує достатня міжнародна підтримка для проведення конференції високого рівня для запуску мирного процесу».

Конференція відбудеться на курорті Бюргеншток в кантоні Нідвальден за межами міста Люцерн. Зазначається, що метою конференції є створення умов, сприятливих для досягнення тривалого миру в Україні, а також «конкретної дорожньої карти для участі Росії в мирному процесі».

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-