«Вирішальний момент»: генерал Брігер каже, що прискорився темп військової підтримки України

«Вирішальний момент»: генерал Брігер каже, що прискорився темп військової підтримки України

Укрінформ
Країни-члени ЄС розуміють критичність нинішнього моменту та необхідність прискорення поставок озброєння Україні з тим, щоб очікуваний російський наступ влітку провалився.

Як передає Укрінформ, про це заявив журналістам на полях Ради міністрів ЄС у Люксембурзі голова Військового комітету Євросоюзу генерал Роберт Брігер.

«Я можу сказати, що темп збільшився. Ми перебуваємо у вирішальному моменті, як сказали всі міністри, і я вважаю, що сигнал про необхідність діяти швидше і ефективніше дійсно був отриманий», - прокоментував генерал питання щодо швидкості поставок озброєння Україні.

За його словами, під час зустрічі у Люксембурзі міністри досягли успіху в наданні чітких перспектив щодо того, якою мірою окремі країни-члени можуть надавати підтримку і з якими цифрами.

Брігер також привітав рішення Палати представників США щодо виділення Україні нового пакета допомоги.

«Це означає, що задоволення нагальних потреб України є пріоритетом на найближчі місяці. І це буде важливо, перш за все, для того, щоб перешкодити широкому російському наступу влітку та зупинити його», - заявив голова Військового комітету ЄС.

Читайте також: Байден запевнив Зеленського, що негайно підпише закон про допомогу Україні

За словами генерала, Україна потребує, у першу чергу, системи протиповітряної оборони та артилерійські боєприпаси. «Крім того, звичайно, запчастини, пускові установки та обладнання всіх видів. Але найголовніше - це протиповітряна оборона, це стало зрозуміло і це буде визначальним на найближчі місяці», - додав Брігер.

Окремо було обговорено також «захист цих поставок в Україну».

Як повідомляв Укрінформ, раніше генерал Роберт Брігер заявляв, що Росія не повинна виграти свою загарбницьку війну проти України, оскільки йдеться про безпеку усієї Європи.

Фото: EU Satellite Centre

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-