Плани замаху на Зеленського свідчать про аморальність путінського режиму - Держдеп

Плани замаху на Зеленського свідчать про аморальність путінського режиму - Держдеп

Укрінформ
Викрита інформація про плани російських спецслужб здійснити замах на Президента України, а також інших високопоставлених посадовців до інавгурації Путіна свідчать про аморальність кремлівського режиму.

Таку оцінку висловив у вівторок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, що це лише говорить про аморальність, яку ми бачимо з боку режиму Путіна від початку цього конфлікту», - зазначив представник зовнішньополітичного відомства.

Водночас він зауважив, що Сполучені Штати перебувають у тісному контакті з українською стороною в цьому питанні.

Читайте також: СБУ викрила мережу російських агентів, які готували вбивство Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка України та слідчі СБУ зірвали плани ФСБ Росії щодо ліквідації Президента України Володимира Зеленського та інших представників вищого військово-політичного керівництва держави. Зокрема, в Україні затримані два полковника УДО, які передавали секретну інформацію росіянам.

Одним із завдань агентурної мережі ФСБ був пошук виконавців серед військових, наближених до охорони Президента, котрі могли би взяти главу держави в заручники, а згодом його вбити. Окрім Зеленського ворог планував ліквідувати голову СБУ Василя Малюка, очільника ГУР Міноборони України Кирила Буданова та інших високопосадовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-