Права незрячих українців: законодавчі та виконавчі аспекти

Права незрячих українців: законодавчі та виконавчі аспекти

Укрінформ
21 березня 10:30 - Доступність незрячих до правосуддя в Україні

Організатори: Укрінформ; «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів».

Учасники: Володимир Петровський - голова ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»; Володимир Турський - заслужений юрист України; Сергій Кириченко - юрист, адвокат; Сергій Болтівець - доктор наук, професор, голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми «Освіта дорослих України»; Наталія Чумак - заступник начальника Територіального управління державної судової адміністрації в місті Києві.

Питання до обговорення:

Законодавчі та виконавчі аспекти забезпечення  і отримання людям з вадами зору послуг з захисту їхніх прав.

 Забезпечення для незрячих транспортної, архітектурної та інформаційної доступності.

Перспективи впровадження ефективних механізмів доступності незрячих до правосуддя в державі.

Довідково. ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» здійснює суспільно-реорганізаційну діяльність по вивченню, подоланню і попередженню комплексних проблем інвалідів та інвалідності в Україні, спрямовану на медичний, соціальний, правовий захист інвалідів тощо.

Підсумкові матеріали:

У Києві до кінця року 10 судів обладнають навігаційними системами для осіб з інвалідністю

До кінця поточного року у Києві планується обладнати 10 судів навігаційними системами, призначеними для осіб з інвалідністю.

Про це сказала під час круглого столу в Укрінформі на тему “Доступність незрячих до правосуддя в Україні” заступник начальника Територіального управління Державної судової адміністрації в місті Києві Наталія Чумак.

“До кінця цього року ми плануємо завершити обладнання 10 київських судів такими навігаційними системами”, - зазначила Чумак.

Вона повідомила, що нині в Києві таку навігаційну систему має Шевченківський районний суд.

У комплект навігації входять виготовлені за європейськими стандартами таблички, система елементів навігаційних покажчиків, виконаних у контрастному варіанті та продубльованих шрифтом Брайля, тактильна плитка, мнемосхема.

Чумак зазначила, що нині архітектурна доступність судів не така, як мала б бути, проте судові адміністратори міста Києва працюють над тим, щоб це питання вирішити протягом цього року.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-