Правова зустріч «Правильний вибір»: основні тенденції виборчої кампанії 2019 року

Правова зустріч «Правильний вибір»: основні тенденції виборчої кампанії 2019 року

Укрінформ
21 березня 14:00 - Правильний вибір» у рамках кампанії «Я маю право голосу» 

Організатор: Головне територіальне управління юстиції у м. Києві.

Учасники: Станіслав Куценко - керівник Головного територіального управління юстиції у місті Києві; Леонтій Шипілов - член Центральної виборчої комісії; Ольга Айвазовська -  голова громадської організації «Громадянська мережа «Опора»; Роман Сулейманов - громадсько-політичний діяч.

Теми до обговорення:

Як реалізувати виборче право в Україні?

Правові аспекти: зміна місця голосування, захист персональних даних під час голосування, виявлення та запобігання порушення під час виборів.

Коротко. Представники столичної юстиції, українських громадсько-політичних організацій, Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), Центральної виборчої комісії та активна молодь обговорять основні тенденції виборчої кампанії 2019 року в Україні.

Детальна інформація за тел.: (044) 234 04 90, (063) 105 33 72 (Ірина).

Підсумкові матеріали:

Уже понад 150 тисяч українців побажали змінити місце голосування — Айвазовська

До відділів ведення Державного реєстру виборців звернулися 154 тисячі українців, щоб тимчасово змінити місце голосування без зміни виборчої адреси.

Про це розповіла голова правління ВГО "Громадянська мережа "ОПОРА" Ольга Айвазовська під час прес-конференції в Укрінформі.

“Станом на сьогодні 154 тисячі громадян вже скористалися цією процедурою (зміною місця голосування — ред.). Це великий показник, тому що до закінчення термінів звернення до відділів ведення Державного реєстру виборців залишилося ще 4 дні — до 25 березня включно можна реалізувати своє право таким чином”, - зазначила Айвазовська.

Як повідомлялося, від першого дня початку виборчого процесу і не пізніше п’яти днів до його завершення громадяни мають можливість написати заяву про зміну місця голосування на виборах без зміни місця офіційної реєстрації. Це можна зробити звернувшись до органу Державного реєстру виборців і подавши відповідну заяву.

31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року. ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду глави держави - усього було зареєстровано 44 кандидати. Пізніше п’ять кандидатів відмовилися від балотування.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-