Як вберегтись від небезпек під час опалювального періоду: поради від рятувальників

Як вберегтись від небезпек під час опалювального періоду: поради від рятувальників

Укрінформ
13 листопада, 14:00 - брифінг на тему: "Як вберегтись від небезпек під час опалювального періоду: поради від рятувальників".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Олександр Хорунжий - пресофіцер ДСНС України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1Bcn.

Підсумкові матеріали:

ДСНС розгорнула майже тисячу “пунктів незламності”

Державна служба з надзвичайних ситуацій розгорнула по всій країні майже тисячу стаціонарних і мобільних “пунктів незламності”.

Про це повідомив під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий.

“ДСНС розгорнула близько тисячі “пунктів незламності”. Це 750 стаціонарних “пунктів незламності” на базі об’єктів ДСНС і близько 240 мобільних “пунктів незламності” у наметах”, - сказав він.

Хорунжий додав, що “пункти незламності” оснащені генераторами і обігрівачами. Там можна зігрітися, підзарядити телефони, випити гарячих напоїв, а у окремих “пунктах незламності” матері мають змогу переповити дітей.

Пресофіцер ДСНС нагадав, що з жовтня цього року громадяни можуть знайти найближчі до себе “пункти незламності” через застосунок “Дія”.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 13 жовтня в Україні розгорнули мережу із 13 тисяч «пунктів незламності».

В Україні цьогоріч унаслідок побутових пожеж загинуло 124 людини - ДСНС

В Україні цього року внаслідок пожеж, спричинених порушенням правил пожежної безпеки та експлуатації пічного обладнання, загинуло 124 людини, зокрема четверо дітей.

Про це повідомив пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий під час брифінгу у у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“У 2023 році внаслідок порушення правил пожежної безпеки та експлуатації пічного обладнання сталося 2627 пожеж, під час яких 124 людини загинуло, з них 4 дитини. Також 97 людей травмувалися”, - сказав він.

За словами Хорунжого, у 2022 році таких пожеж в Україні сталося 4429, загинуло 245 людей, у тому числі троє дітей. Іще 101 особа дістала травми.

Речник ДСНС поінформував, що найбільше пожеж через порушення експлуатації печей і газового обладнання зафіксували у Київській, Вінницькій і Черкаській областях. Причому у сільській місцевості пожежі виникають здебільшого через несправність печі та газового опалення, розпалювання печей легкозаймистими речовинами і неочищені від сажі димоходи.

У цьому зв'язку Хорунжий зазначив, що в окремих випадках працівники ДСНС на запрошення громадян можуть прийти до оселі і проконсультувати стосовно безпеки експлуатації пічного, газового обладнання і електроприладів.

Як повідомлялося, 12 листопада внаслідок пожежі у магазині-складі будматеріалів у Дарницькому районі Києва постраждали дві людини.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-