На Київщині запрацювала амбулаторія з телемедициною

На Київщині запрацювала амбулаторія з телемедициною

Фото
Укрінформ
На Київщині запрацювала новозбудована амбулаторія з телемедициною. У І-ІІ кварталі поточного року тут збудують 17 таких амбулаторій.

Про це заявив під час відкриття новозбудованої амбулаторії з можливостями телемедицини у селі Старі Петрівці віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, інформує прес-служба віце-прем'єра.

«Нові приміщення, обладнання, збільшена заробітна плата сімейного лікаря, службовий автомобіль, можливість професійної консультації з другим рівнем медицини – саме такою має бути медична послуга в кожному населеному пункті. І це стало можливим завдяки ініціативі Президента України щодо розвитку первинної медичної допомоги у сільській місцевості», — зазначив Зубко.

На Київщині запрацювала амбулаторія з телемедициною / Фото: minregion.gov.ua

Урядовець розповів, що сімейний лікар відтепер буде мати можливість, не відправляючи пацієнта до районної чи обласної лікарні, скористатися послугами телемедицини, проконсультуватися, отримати поради у колег, виписати «електронний рецепт».

Читайте також: На Полтавщині будують 27 амбулаторій — Зубко

«Це той напрямок, який сьогодні повинен допомогти саме сільському населенню отримати базову медичну послугу поруч зі своєю домівкою. Таке завдання ставлять сьогодні перед нами Президент і Прем’єр-міністр України. І зараз, коли ми розпочали перший етап реформи, у нашому випадку це реформа медицини першого рівня, ми виходимо на нову якість сервісів», — підкреслив Зубко.

Усього в Україні реалізовується 517 нових проектів амбулаторій з можливостями телемедицини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-