Житомир отримав Європейську енергетичну відзнаку

Житомир отримав Європейську енергетичну відзнаку

Фото
Укрінформ
Житомир став другим містом в Україні після Вінниці, яке отримало Європейську енергетичну відзнаку (ЄЕВ).

Про це інформує Житомирська міська рада.

"Житомир став другим містом України, яке отримало нагороду, успішно пройшовши міжнародну сертифікацію за системою "Європейська енергетична відзнака" (ЄЕВ). Вручення Європейської енергетичної відзнаки відбулося під час зустрічі Муніципальної координаційної платформи з розвитку "Енергетична та кліматична трансформація для підписантів Угоди мерів", - йдеться у повідомленні.

За словами міського голови Сергія Сухомлина, заходи з енергозбереження стали для Житомира не просто проектами, а стилем життя. Він розповів, що у місті триває термомодернізація об’єктів соціальної сфери, заміна тепломереж, встановлення індивідуальних теплових пунктів у багатоповерхівках.

"Серед іншого ми запланували будівництво сонячної електростанції, реконструкцію основних магістральних мереж та очисних споруд водоканалу. Ще одним важливим проектом є 100% заміна ліхтарів зовнішнього освітлення на LED ліхтарі", - додав Сухомлин.

Читайте також: Порошенко обговорить у Брюсселі енергетичний міст "Україна-ЄС"

Як зауважив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк, Житомир є лідером із впровадження енергоефективності як в муніципальному секторі, так і в переході до відновлюваної енергетики.

Житомир розпочав шлях до отримання ЄЕВ у 2015 році після підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Державним секретаріатом з економічних питань Швейцарської Конфедерації та Мінрегіоном щодо реалізації у місті спільного проекту з енергоефективності. Документ забезпечував технічну і фінансову підтримку в модернізації системи теплопостачання міста, підвищення інституційної спроможності КП "Житомиртеплокомуненерго" та підтримку системи муніципального енергетичного менеджменту і її сертифікації відповідно до вимог ЄЕВ.

Європейська енергетична відзнака – це система управління якістю та сертифікації для міських громад та регіонів. Вона підтримує місцеві органи влади у застосуванні міждисциплінарних підходів планування та у впровадженні заходів з енергоефективності та зміни клімату. Нині понад 1500 муніципалітетів в більш ніж десяти країнах світу отримали таку відзнаку.

Фото: zt-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-