Україна і ЄС домовилися покращувати прикордонну інфраструктуру

Україна і ЄС домовилися покращувати прикордонну інфраструктуру

Укрінформ
Представники України та Європейського Союзу затвердили дорожню карту з покращення функціонування інфраструктури на кордоні Україна-ЄС.

Про це повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури.

Зокрема, зазначається, що відповідна дорожня карта була ухвалена 20 березня у Львові на зустрічі щодо консолідації зусиль для вдосконалення роботи прикордонної інфраструктури на кордоні Україна - ЄС. Участь в зустрічі взяли представники Мінінфраструктури України, Міністерства фінансів Польщі, Фінансового директорату Словаччини, Адміністрації Держприкордонслужби, ДФС, Львівської, Волинської, Закарпатської та Чернівецької облдержадміністрацій, АТ "Укрзалізниця", АсМАПу.

"За результатами роботи прийнято спільне комюніке зустрічі та дорожню карту з покращення функціонування прикордонної інфраструктури на кордоні Україна — ЄС", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що на зустрічі учасники розглянули питання реалізації проектів з розвитку і розбудови інфраструктури пунктів пропуску та під’їзних автомобільних доріг, запровадження спільного прикордонного та митного контролю, перспектив відкриття нових пунктів пропуску, механізмів електронної інформаційної взаємодії та інструментів інформаційних технологій для спрощення адміністративних процедур учасники дійшли згоди щодо узгоджених подальших дій, спрямованих на забезпечення безперебійного та ефективного руху вантажного та пасажирського транспорту через державний кордон з країнами Європейського Союзу.

Читайте також: Укрзалізниця й КМДА розробляють проект приміського сполучення європейського зразка

У спільному комюніке зазначається, що сторони також домовились докласти зусиль для завершення процесу нормативно-правового врегулювання організації та здійснення спільних пунктів перетину кордонів на державному кордоні Україна – Європейський Союз.

Крім того, учасники засідання планують консолідувати зусилля з визначення технічних можливостей і спільної техніко-економічної оцінки подальшого розвитку вантажно-пасажирських транспортних перевезень (у т. ч. мультимодальних) між країнами Європейського Союзу і Україною та транзитних сполучень між країнами ЄС через Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-