У Сумах померла породілля, найімовірніше - через кір

У Сумах померла породілля, найімовірніше - через кір

Укрінформ
У Сумах померла 24-річна жінка, яка на вихідних народила немовля у місцевому перинатальному центрі. Найвірогідніша причина смерті – кір.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Сергій Бутенко.

«Ще на минулому тижні, у середу, жінку доправили до обласного перинатального центру. Вона була на 39-му тижні вагітності», - зазначив Бутенко.

За його словами, хвору доправляли через окремий вхід в окрему боксовану палату.

«У п’ятницю у неї лабораторно підтвердили кір. Ознаки дихальної недостатності збільшувалися, тому зібрали консиліум обласних фахівців, діагностували також двобічну пневмонію – ми можемо розцінювати це як ускладнення від кору, призначили лікування, забезпечили всіма препаратами, проте сьогодні зранку жінці стало гірше. Близько години працювали реаніматологи, але врятувати її не вдалося", - зазначив начальник управління.

За його словами, 21 березня стануть відомими результати патологоанатомічного дослідження, і тоді буде відома точна причина смерті породіллі.

Бутенко додав, що немовля у задовільному стані доставили до Сумської обласної дитячої лікарні.

"Дитина перебуває в інкубаційному періоді кору, тому ми не можемо сказати, чи вона хворітиме на кір, але наразі вона здорова, симптоматики кору не має", - розповів він.

На запитання кореспондента Укрінформу, чи вистачає наразі в Сумській області вакцини проти кору, Бутенко відповів ствердно.

«Так, вистачає. І той, хто ще не зробив собі чи своїй дитині вкрай необхідне щеплення, повинен це зробити якомога скоріше», - наголосив лікар.

Читайте також: Кір на Сумщині: хворих більшає, але вакцин вистачає

Поки ж що, за словами Бутенка, після того, як лабораторно підтвердили діагноз «кір» , він підписав наказ про закриття обласного перинатального центру на карантин до 5 квітня.

"Жінки, що там були, залишились, але нових ми не приймаємо. Цим наказом ми спрямували жінок до Сумського міського пологового будинку, де додатково залучили сили і засоби", - зазначив посадовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-