На Донеччині представникам ОТГ розповіли, як краще розвивати громади

На Донеччині представникам ОТГ розповіли, як краще розвивати громади

Децентралізація
Укрінформ
На Донеччині представників ОТГ ознайомили з наданням методичної та практичної допомоги з питань подальшого розвитку громад області.

Про це у середу повідомили в Управлінні з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

«20 березня спеціалістами структурних підрозділів облдержадміністрації проведені семінари-наради з представниками об’єднаних територіальних громад. Головною метою заходу було надання методичної та практичної допомоги з питань подальшого розвитку громад області», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що організатором проведення заходу виступив департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

Читайте також: Частка української мови в ефірі телерадіомовників зросла: результати моніторингу мовних квот

Під час зустрічі представники об’єднаних територіальних громад були ознайомлені з різноманітними питаннями. Так, представник департаменту економіки Ігор Старолатка ознайомив присутніх з основними вимогами планування та здійснення процедури закупівель. Він висвітлив питання щодо планування закупівель, а саме визначення предмету, опублікування річного плану та додатку до річного плану закупівель, а також оформлення тендерної документації. Крім того окремо зупинився на правилах проведення процедур закупівель, в тому числі опублікування звіту про укладений договір, та як уникнути порушень, які можуть виникнути при організації проведення закупівель.

Про підготовку та написання проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку поінформувала представник департаменту економіки Вікторія Аксенченко. Вона наголосила, що забезпечення якісної та своєчасної підготовки інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть бути профінансовані за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, створить умови для динамічного, збалансованого розвитку об’єднаних територіальних громад та підвищить рівень життя населення в цілому.

Читайте також: ОТГ Житомирщини напрацьовують механізми управління твердими відходами

Також учасники семінару отримали корисну інформацію щодо процедури оцінювання проектів, що подаються на конкурсний відбір, методики розподілу коштів між областями, вимог до проектів, особливостей підготовки та написання проектних заявок.

Про розвиток системи надання адмінпослуг на території області у 2019 році доповіла Тетяна Бервенова.

Крім того були обговорені питання проведення роботи ОТГ з міжнародними організаціями, які надають суттєву фінансову допомогу громадам.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-