Селидівська громада на Донеччині планує розвивати бізнес-ініціативи та інфраструктуру

Селидівська громада на Донеччині планує розвивати бізнес-ініціативи та інфраструктуру

Децентралізація
Укрінформ
Селидівська громада на Донеччині в рамках реалізації стратегії розвитку планує сприяти бізнес-ініціативам та покращувати інфраструктуру.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Регіональний офіс Програми "U-LEAD з Європою" в Донецькій області

"Близько 30 проєктів запланувала Селидівська громада в рамках стратегії розвитку. Серед запланованих до втілення проєктів стратегії: розвиток бізнес-ініціатив та самозайнятості, розробка містобудівної документації, розвиток інфраструктури для закладів освіти та медицини, будівництво Центру безпеки громадян, розбудова спортивної інфраструктури, запровадження електронного врядування, покращення надання послуг ЖКГ тощо", - йдеться у повідомленні.

Стратегія розвитку Селидівської громади до 2027 року була затверджена сесією міської ради наприкінці грудня 2021 року. Громада отримала експертну підтримку в процесі розробки стратегій розвитку від «U-LEAD з Європою».

Головними стратегічними цілями на зазначений відрізок часу громада бачить: підвищення економічної спроможності громади, розвиток соціальної та гуманітарної інфраструктури, підвищення якості життя та створення комфортних умов, безпечного та енергоефективного середовища.

Тимчасово здійснюючий повноваження міського голови Руслан Суков зауважив, що стратегія розвитку Селидівської міської територіальної громади — це фундамент майбутнього, дороговказ, сукупність чітких пріоритетних кроків на шляху становлення спроможної громади.

"Документ розроблено за підтримки «U-LEAD з Європою» та наших мешканців. Ми щиро вдячні всім, хто активно долучився до створення та розробки стратегії розвитку нашої громади", - сказав він.

Керівник Регіонального офісу ULEAD з Європою в Донецькій області Максим Ткач зауважив, що без стратегічного планування не буде відбуватися динамічний розвиток територій громади, адже, щоб розвивати її, потрібно провести аудит ресурсів та порадитися щодо пріоритетів розвитку територіальної громади з її жителями.

Читайте також: Громади Буковини за підтримки U-LEAD розробляють стратегії розвитку

"Стратегія також є й одним із факторів, який посилює конкуренцію громади щодо залучення інвестицій на свої території, адже він говорить про те, що громада визначилась із баченням своїх подальших кроків, та про прозорість щодо наявних у неї ресурсів", - додав Ткач.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами - Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією - для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: mistaua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-