На деокупованій Харківщині відновили роботу 9 із 16 підрозділів ДСНС

На деокупованій Харківщині відновили роботу 9 із 16 підрозділів ДСНС

Укрінформ
На деокупованих у вересні територіях Харківщини відновили роботу дев'ять із 16 підрозділів ДСНС, функціонування частин на постійній основі дає можливості підвищувати рівень безпеки населення та реагувати на виклики.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україні – Укрінформ сказав заступник голови ДСНС України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Роман Примуш.

«Ключовим завданням є відновлення роботи наших підрозділів, тому що лише функціонування їх на постійній основі дає можливість підвищувати рівень безпеки і можливість повертатися людям до нормального життя. З 16 підрозділів на окупованій території, які були знищені або пошкоджені, ми вже відновили дев'ять. Деякі потребують ремонту, і заходи ці здійснюються. Але вони вже почали працювати», - зазначив Примуш.

Деякі підрозділи, додав він, знищені настільки, що потребують фактично створення з нуля.

За даними заступника голови ДСНС, на територію Харківської області спрямовані зведені загони двох типів – для розбирання завалів (180 осіб і близько 70 одиниць техніки) та для розмінування.

Читайте також: На деокупованій Харківщині вже можна відновлювати втрачені документи

Для розбирання завалів у звільнених містах, як Ізюм, який зруйнований на 80%, волонтери поки не залучаються з міркувань безпеки.

«Коли ми побачимо, що території умовно безпечні і на них можна залучати масово добровольців, ми, звичайно, цим скористаємося. Поки що тих сил, які ми направили для розбору завалів, достатньо», - сказав заступник голови ДСНС.

За даними Примуша, 70-80% спеціальної техніки рятувальників на захоплених територіях області загарбники знищили або пошкодили обстрілами, або ж вона просто зникла, тобто була вкрадена.

Читайте також: На розмінування звільнених від рф територій Харківщини підуть місяці – Денисенко

Як повідомлялося, завдяки контрнаступу українських військових із початку вересня звільнено 8500 кв. км території Харківщини з 388 населеними пунктами. За даними ОВА, під окупацією залишилося тільки 6% області (з 32%). Операція зі звільнення Харківщини триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-