Провокація і цинізм: ЦВК закликає українців не ходити на псевдореферендуми

Провокація і цинізм: ЦВК закликає українців не ходити на псевдореферендуми

Укрінформ
Заплановані до проведення на тимчасово захоплених росією українських територіях псевдореферендуми не мають нічого спільного із законом і міжнародними стандартами, тому не матимуть жодних юридичних наслідків.

Про це зазначає Центральна виборча комісія, повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал ЦВК.

​​"Ми закликаємо українців, що чекають на деокупацію українських земель, НЕ брати участь у псевдореферендумах ні в ролі організаторів, ні в ролі виборців. Ці шоу не мають нічого спільного з референдумом: ні з законом, ні з міжнародними стандартами, ні з процедурою, а, отже, не матимуть юридичних наслідків. Це пародія, провокація та цинізм", - наголосили в ЦВК.

У комісії також закликали тих, хто може передати інформацію друзям, рідним або знайомим, які перебувають під тимчасовою окупацією та без зв’язку, зробити це.

Читайте також: Держави G7 не визнають фіктивних «референдумів» на окупованих територіях

Як повідомлялося, днями бойовики «днр» та «лнр» закликали своїх ватажків провести "референдуми" про «приєднання до російської федерації». З відповідним зверненням до загарбницької влади згодом виступила й так звана громадська рада, створена за участю росії на тимчасово захопленій території Херсонської області для підготовки псевдореферендуму про приєднання до рф.

Проведення псевдореферендумів призначене на 23-27 вересня. Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські фіктивні «референдуми» в Україні будуть нелегітимними. Водночас президент рф володимир путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати «референдумів».

За результатами соціологічного дослідження, проведеного в серпні компанією Active Group на тимчасово захоплених росіянами територіях, переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії росії на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово захоплених територіях України відповіли, що не підуть на «референдум», якщо рф проводитиме його у їхньому місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-