На захопленій території Луганщини росія у вересні планує провести «вибори»

На захопленій території Луганщини росія у вересні планує провести «вибори»

Укрінформ
У вересні на тимчасово захопленій території Луганської області росія збирається провести перші так звані “вибори”, але “ніхто не проводитиме волевиявлення при загрозі життю виборців”.
Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

“У вересні на захопленій території Луганської області цвк рф збирається провести перші вибори, як і на інших окупованих територіях”, - ідеться у повідомленні. 

Проте самі росіяни зазначають, що рішення про організацію виборів прийматимуть вже самі регіони і, начебто зважаючи на безпекові питання, “ніхто не проводитиме волевиявлення при загрозі життю виборців”.

“Вибори у так званій “лнр” при загрозі життю людей не проводитимуть – псевдореферендум можна, нова хвиля мобілізації охопить на захопленій частині регіону навіть чоловіків із бронею”, - наголошують в ОВА.

Як підкреслюють в обладміністрації, “це не завадило їм упродовж тижня ухвалити рішення, зібрати комісії та відкрити виборчі дільниці у самий розпал Слобожанського контрнаступу Збройних сил України та навіть підрахувати голоси за відсутності виборчої комісії “республіки” першого складу, яку не обрали до сих пір. Той випадок, коли законодавство протиставить саме собі”. 

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Луганської ОВА, днями так звані “депутати народної ради лнр” ухвалили “закон” про систему виборчих комісій, комісій референдуму у ”луганській народній республіці”. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-