Для кожного регіону України має бути своя візія трансформації - Зеленський

Для кожного регіону України має бути своя візія трансформації - Зеленський

Укрінформ
Для кожного регіону, міста та громади України потрібна своя візіонерська політика трансформації.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час виступу у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції, передає кореспондент Укрінформу.

Зеленський зазначив, що для кожного звільненого від російської окупації регіону потрібна своя, дуже детальна і одночасно цілісна, візіонерська політика трансформації.

"Новий вільний український Крим – який він? Чи зможе він стати новою Каліфорнією в Європі? Місцем, яке приваблює таланти, з кластером сучасних технологічних компаній, ІТ, креативних індустрій. Та – дійсно сучасної сфери гостинності. Кримом, який працює цілий рік, а не три місяці. Новий вільний Донбас – який він? Чи буде він індустріальним? Нове вільне українське Приазов’я? Що саме буде приваблювати людей їхати жити на цю частину нашої прекрасної країни? Херсон і Краматорськ, Запоріжжя і Купʼянськ, Мелітополь і Маріуполь… Яким буде нове життя у цих містах України, містах перемоги?", - сказав Президент.

Читайте також: Потенціал України здатен забезпечити ВВП на рівні $1 трильйона - Зеленський

За його словами, це дуже серйозні питання, на які потрібно відповідати разом.

"Очевидно, Одеса - не тільки глобально важливий порт. Очевидно, Харків - не тільки форпост свободи на східному кордоні Європи. Очевидно. Але Одеса і Харків заслуговують бути серед європейських лідерів, і Україна перемоги потребує нової політики заради таких міст, заради всіх наших міст, заради Харкова, нової політики заради Одеси. Очевидно, Харків буде форпостом свободи та сили на східному кордоні Європи. Але завдяки чому Харків буде серед міст – європейських лідерів?", - зазначив Зеленський.

Він додав, що Дніпро, Львів, Ужгород, Київ та інші українські міста за час цієї війни отримали не лише нові проблеми, але й нові можливості, тож необхідно визначити, як держава може допомогти містам ці можливості реалізувати.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський пропонує розробити українську доктрину, яка відповідатиме на фундаментальні питання щодо майбутнього держави. Він визначив п'ять основних орієнтирів доктрини для обговорення: філософія перемоги України, глобальність української безпеки, політика героїв, політика справедливості і трансформації за 10 років.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-