Про відкриття аеропорту «Ужгород» до кінця війни не йдеться — ОВА

Про відкриття аеропорту «Ужгород» до кінця війни не йдеться — ОВА

Ексклюзив
Укрінформ
Про відкриття аеропорту "Ужгород" до кінця війни не може бути й мови, оскільки безпека цивільних вище за бізнес-інтереси перевізника, а аргументи про те, що аеродром знаходиться впритул до кордону з країною НАТО, - примарні.

Про це в коментарі Укрінформу повідомили в пресслужбі Закарпатської ОВА.

"Щодо поновлення роботи аеропорту "Ужгород" - це питання виникає час від часу. Але доки триває війна, про це мова не йде. У нас війна у всій країні, хоча Закарпаття - тиловий регіон, але це не значить, що тут немає небезпеки. Тому наражати на небезпеку життя цивільних примарними аргументами, що, мовляв, аеродром в Ужгороді знаходиться під кордоном країни НАТО Словаччини, ми не маємо права. Безпека громадян тут вища, ніж комерційні інтереси перевізника", - заявили в ОВА.

Як повідомлялося, українська авіакомпанія Air Ocean Airlines запропонувала відновити польоти аеропорту Ужгорода, для цього вона готова використати два розроблені в Україні літаки Ан-148, які використовувала до широкомасштабного російського вторгнення. За словами директора компанії В’ячеслава Геріги, Air Ocean Airlines могла б відкрити польоти з аеропорту "Ужгород", якщо це буде визнано безпечним. Аеродром впритул розташований до словацького кордону і літак одразу після зльоту потрапляє у повітряний простір країни-члена НАТО. Це, на думку перевізника, робить безпечними цивільні польоти.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи можливість відновлення авіаперельотів авіакомпанією Ryanair, заявив, що авіасполучення в Україні поки що відновлювати небезпечно.

Читайте також: Hyundai допоможе з відбудовою аеропорту «Бориспіль» після війни

Міжнародний аеропорт "Ужгород" не працює фактично з 2016 року, не враховуючи короткого періоду відновлення перельотів у 2019 році та піврічної роботи авіакомпанії "Роза вітрів" у 2021-2022 роках, яка забезпечувала єдиний регулярний рейс сполученням Київ - Ужгород - Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-