У посадовців із Закарпаття НАЗК виявило необґрунтовані активи на мільйони

У посадовців із Закарпаття НАЗК виявило необґрунтовані активи на мільйони

Укрінформ
У Закарпатській області в голови однієї із сільських рад та посадовця місцевого сервісного центру Міністерства внутрішніх справ виявлені необґрунтовані активи на суму 2,3 млн грн і 4,3 млн грн відповідно.

Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами моніторингу способу життя посадовців, передає Укрінформ.

Зокрема, встановлено, що посадовець сервісного центру та члени його сім’ї у 2020 році набули активів на понад 5 млн гривень: придбали два автомобілі, здійснили пайові внески до житлово-будівельного кооперативу та збільшили на кінець року обсяг наявних грошових активів.

Читайте також: «Ми не ганяємось за блохами»: у НАЗК розповіли про моніторинг способу життя чиновників

Як пояснив посадовець, майно було придбане нібито за кошти, зароблені ним і дружиною протягом 2019 року. Отримані ж у ході моніторингу способу життя дані свідчать, що він та його родина не мали достатньо коштів із законних джерел для набуття цих активів.

НАЗК направило до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури матеріали для звернення до суду з позовом про визнання активів на близько 4,3 млн гривень необґрунтованими і стягнення їх у дохід держави.

Необґрунтовані активи на 2,3 млн гривень агентство виявило в голови однієї із сільських рад Мукачівської територіальної громади.

У 2022 році дружина посадовця придбала житловий будинок і земельну ділянку загальною вартістю близько 2,6 млн гривень. Залишків грошових активів у декларації за попередній рік голова не вказав.

Читайте також: НАЗК: Декларації за 2021 рік подали лише 33 тисячі посадовців із високими корупційними ризиками

Згідно з даними НАЗК, загальний дохід сім’ї посадовця із законних джерел за останні 24 роки не дозволяє заощадити суму, достатню для набуття коштів на придбання вказаної нерухомості. Правом підтвердити законність походження коштів на придбання майна голова та його дружина не скористалися.

Матеріали для звернення до суду з позовом про визнання активів сільського голови на 2,3 млн гривень необґрунтованими і стягнення їх в дохід держави теж направлені до САП.

Як повідомляв Укрінформ, у секретаря Запорізької міської ради, виконувача обов’язків міського голови Анатолія Куртєва виявили незадекларовані 9 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-