У військовій адміністрації розповіли, як готують Херсон до можливого блекауту

У військовій адміністрації розповіли, як готують Херсон до можливого блекауту

Укрінформ
У Херсоні на 70% готове до опалювального сезону теплоенерго, обіцяє подати тепло і ТЕЦ, влада готується також до можливого блекауту.

Про це на пресконференції повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ.

«Військова адміністрація вживає всіх заходів, щоб ми об’єктивно підготувалися і повноцінно запустили тепло в опалювальний сезон. На сьогодні на 70% вже готове теплоенерго запустити опалення, і зараз проводяться ремонтні роботи», - каже Мрочко.

Також, за його словами, представники ТЕЦ запевняють, що і це підприємство буде готове подати тепло у будинки.

Як зазначив Мрочко, є проблемне питання стосовно мікрорайону Острів (Корабел), де минулого сезону тепла не було. Наразі на території Острова в деяких місцях відсутнє електропостачання, після того, як його відновлять, то планується, що зможуть подати тепло і в цьому мікрорайоні. Тому зараз до відновлення електропостачання залучені додаткові сили - з Миколаївської, Кіровоградської і Полтавської областей.

Читайте також: На Львівщині 100% шкіл та основних лікарень мають генератори на випадок блекауту - ОВА

Мрочко зазначив, що МВА готує місто до можливого блекауту взимку, адже військові РФ обстрілюють критичну інфраструктуру. У громаді готують запас генераторів, пального, закуповують деревину. Начальник МВА також каже, що у разі, якщо блекаут затягнеться, прийматимуть рішення про проведення більшої евакуації населення, щоб люди не проживали без електроенергії, газу чи тепла.

Як повідомляв Укрінформ, 42 тисячі домогосподарств Херсонщини потребують матеріалів для опалення, аби провести цю зиму в теплі.

Читайте також: Донеччина потребує ще майже 200 генераторів, аби пережити ймовірний блекаут

До мікрорайону Острів (Корабел), який сильно постраждав унаслідок теракту на Каховській ГЕС, подали напругу та заживили перших абонентів 18 серпня.

13 грудня 2022 року міська влада поінформувала, що в Херсоні через обстріли припинили теплопостачання у мікрорайоні Корабел, мешканців закликали евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-