Бандит, поліція та військкомат: у Чернівцях перевіряють відео «побиття цивільного»

Бандит, поліція та військкомат: у Чернівцях перевіряють відео «побиття цивільного»

Укрінформ
У Чернівцях відкрили кримінальне провадження та проводять службову перевірку через відео із побиттям, яке оприлюднили у соцмережах.

Зокрема, у місцевому Телеграм-каналі Chernivtsigram Буковина зазначили, що на оприлюдненому відео з камер спостереження "ТЦК Чернівців та патрульна поліція залучили бандита, який калічить затриманих та вибиває згоду на мобілізацію".

На трихвилинному відео видно, як люди у військовій формі та один у цивільному у присутності патрульних поліцейських спілкуються із затриманим та завдають йому удари руками і головою.

Пізніше на своїй сторінці у Фейсбуці Чернівецький обласний ТЦК та СП прокоментував оприлюднене відео.

"Подія відбулась 31.07.2022. По даному факту відкрито кримінальне провадження, однак повідомлень про нього до Чернівецького обласного ТЦК та СП не надходило. У зв’язку з опублікуванням відео та наявністю кримінального провадження зараз проводиться службова перевірка з метою встановлення обставин події", - йдеться у повідомленні військкомату.

Також там зазначили, що категорично "засуджують будь-які прояви порушення чинного законодавства України і проводять рішучі заходи щодо недопущення правопорушень та злочинних дій серед військовослужбовців і працівників ТЦК та СП".

Читайте також: ДБР розпочало розслідування фактів побиття мобілізованих працівниками тернопільського ТЦК

Державне бюро розслідувань веде слідство у справі про побиття чоловіка у приміщенні Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Як зазначається, відео інциденту було поширене низкою телеграм-каналів у понеділок, 9 жовтня, однак зняте воно було 30 липня 2022 року.

Наступного дня Національна поліція відкрила кримінальне провадження й розпочала досудове розслідування. У серпні поточного року справа була передана ДБР.

У межах розслідування працівники бюро вивчають дії працівників центру комплектування та правоохоронців щодо застосування сили до громадянина. Тоді потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження.

Особи всіх фігурантів, присутніх на відео, уже встановлені. Розслідування триває.

Вирішується питання про оголошення підозри в заподіянні умисних легких тілесних ушкоджень, перевищенні військовою службовою особою влади, вчиненому в умовах воєнного стану, викраденні людини, що супроводжувалося заподіянням їй фізичних страждань (ч. 1 ст. 125, ч. 5 ст. 426-1, ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України).

Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі.

Читайте також: Катування в Самбірському ТЦК: суд відправив підозрюваного під цілодобовий домашній арешт

Як повідомлялося, Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини розпочинає перевірку за фактом побиття мобілізованих у Тернополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-