Медична система Харківщини зможе працювати автономно навіть під час блекаутів - Синєгубов

Медична система Харківщини зможе працювати автономно навіть під час блекаутів - Синєгубов

Укрінформ
На Харківщині медична система області зможе працювати автономно навіть під час відключень.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" заявив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

"Ми не розглядаємо таких блекаутів, як три дні, тиждень тощо, але ми маємо бути готові і до цього. Будемо приймати оперативно рішення. Ми зробили все, аби наша медична система була автономною. Вона повністю забезпечена генераторами, водою", - сказав Синєгубов.

За словами очільника області, заклади освіти так само мають бути забезпечені. Проте навчання наразі проходить у форматі онлайн. Тож головне, аби у людей вдома була електроенергія.

Водночас Синєгубов додав, що ворог намагається завдавати ударів по критичній інфраструктурі - зокрема бив по газотранспортній системі, також снаряд впав неподалік підстанції, пощастило лінії електропередач.

Читайте також: На Харківщині для 1,5 тисячі абонентів неможливо відновити електропостачання через обстріли

Щодо опалювального сезону, то він в області вже фактично розпочався. З 541 котельні запущено близько 30. Фахівці підключають як житловий фонд, так і заклади охорони здоров'я.

Раніше повідомлялося, що в області розгорнуті 916 "пунктів незламності". Минулого тижня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в Україні вже розгорнута мережа з 13 тисяч "пунктів незламності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-