На Одещині викрили ділків, які возили ухилянтів до кордону на швидкій

На Одещині викрили ділків, які возили ухилянтів до кордону на швидкій

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України спільно з Національною поліцією нейтралізувала в Одеській області міжнародне злочинне угруповання, яке переправляло за кордон громадян призовного віку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

«Для прихованого перевезення ухилянтів по автошляхах регіону фігуранти використовували автомобіль швидкої допомоги з медичним екіпажем», - ідеться у повідомленні.

Такий трансфер доправляв клієнтів до кордону із сусідньою європейською країною в обхід блокпостів. Далі ухилянтів зустрічав ще один учасник схеми, який переводив їх до сусідньої країни лісовими стежками.

У результаті комплексних заходів правоохоронці зупинили на міжнародній трасі Одеса - Рені карету швидкої допомоги, яка з проблисковими маячками везла до кордону двох ухилянтів.

Також були затримані організатори угруповання.

За даними слідства, ними виявились двоє іноземців з посвідками на тимчасове проживання в Україні та житель Одещини.

За гроші вони «допомагали» потенційним призовникам уникнути мобілізації та нелегально потрапити за кордон.

Вартість послуг становила від 4,8 тис. доларів з клієнта. Гроші фігуранти отримували на банківську картку спільника з південного регіону України.

Під час обшуків вилучені банківські картки, мобільні телефони із доказами незаконної діяльності та гроші, отримані протиправним шляхом.

Усім трьом організаторам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо кваліфікації злочинних дій екіпажу автомобіля швидкої допомоги.

Читайте також: На Полтавщині викрили адвоката і посадовця вишу, які переправляли через кордон ухилянтів

Як повідомили в Офісі генерального прокурора, затриманими є житель Болградського району Одещини та громадяни Молдови й Узбекистану.

Вони підшуковували військовозобов’язаних чоловіків, які мали намір незаконно виїхати з України, та пропонували переправити їх поза пунктами пропуску через кордон з Молдовою.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві викрили злочинну організацію з-поміж працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які створили безпрецедентну за масштабами схему ухилення від мобілізації. У ній були залучені посадовці 9 військкоматів переважно з Києва та області, керівниця ВЛК Макарівського району Київщини та спільники з інших областей України.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-