На Закарпатті біля Тиси спіймали ухилянтів із надувними фламінго та дитячим кругом

На Закарпатті біля Тиси спіймали ухилянтів із надувними фламінго та дитячим кругом

Фото
Укрінформ
На Закарпатті прикордонники затримали ухилянта та провідника - чоловіки намагалися перепливти Тису з рожевим дитячим надуваним кругом та нарукавниками у вигляді фламінго.

Про це повідомили в Фейсбуці Західного регіонального управління Держприкордонслужби, передає Укрінформ.

"Двох чоловіків, які мали намір незаконно перетнути кордон з Румунією, затримали прикордонники відділення "Грушово" Мукачівського прикордонного загону", - йдеться в повідомленні.

При затриманні у чоловіків прикордонники виявили специфічні плавзасоби - дитячий рожевий надувний круг в одного та нарукавники з рожевими фламінго в іншого. З ними вони намагалися перетнути Тису, по якій проходить українського-румунський кордон.

Як повідомляється, один із плавців є жителем Закарпаття, інший приїхав з Полтавщини.

Читайте також: У Карпатах затримали ухилянтів, які зібралися за кордон на мотоциклі

"Прикордонники з’ясували, що закарпатець пообіцяв своєму товаришеві супроводити його в сусідню країну. З цією метою він забезпечив полтавчанина гідрокостюмом та «надійним» плавзасобом – надуваним дитячим колом, а щоб він не сумнівався, що стрімку та бурхливу гірську річку із потужною течією зовсім легко подолати, себе закарпатець убезпечив надувними дитячими нарукавниками із рожевими фламінго", - повідомили в ДПСУ.

Як зазначають прикордонники, про те, що глибина Тиси на напрямку їх руху сягає чотирьох метрів, а ширина майже 50 метрів і, що у річці вже потонули майже два десятки чоловіків – провідник волів мовчати.

За свою послугу закарпатець планував отримати від полтавця 3200 доларів.

"Стосовно затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України", справи скеровано до суду", - повідомили в ДПСУ.

Крім того, зазначають правоохоронці, щодо виявлення у діях закарпатця ознак злочину, передбаченого ст.332 "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України" Кримінального кодексу України прикордонники направили до Нацполіції відповідне повідомлення.

Читайте також: Майже 20 тисяч чоловіків виїхали з України від початку війни, щоб уникнути призову - ВВС

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні прикордонники на Закарпатті затримали киянина, який купив фальшиві документи на двійню за 4 тисячі доларів та намагався виїхати за ними до Румунії.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-