На Одещині внаслідок негоди постраждали 13 людей - ДСНС

На Одещині внаслідок негоди постраждали 13 людей - ДСНС

Фото
Укрінформ
В Одеській області 13 людей постраждали внаслідок негоди.

Про це пресофіцер Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«По Одещині у нас 13 людей постраждало: по меддопомогу з ознаками переохолодження звернулося 8 осіб та 5 осіб постраждало через падіння дерев», - сказав він.

Пресофіцер поінформував, що підрозділи ДСНС по Одеській області 216 разів залучалися до ліквідації наслідків негоди. Зокрема, було відбуксировано 15 автобусів і 12 автомобілів швидкої допомоги.

За його словами, ситуація у регіоні найскладніша, там дуже великі перемети на дорогах, з яких багато машин не могли виїхати. На цих ділянках залучено особовий складі і техніку ДСНС, також підключалися працівники ДПСУ, які залучали до роботи бронетранспортер. Крім того, для евакуації людей і визволення машин із заметів залучали всюдиходи «Богун».

Загалом, зазначив речник, працівники ДСНС відбуксирували вже 1300 транспортних засобів.

На цей час в Україні на 6 дорогах заборонено рух великовагового транспорту: на трьох у Черкаській області, по одній - у Миколаївській, Одеській та Кіровоградській.

Читайте також: МВС готове додатково розгорнути на Одещині 13 пунктів обігріву - Клименко

Також на Кіровоградщині тимчасово обмежено рух автотранспорту на 2 ділянках доріг. У Миколаївській області перекрито рух на 10 ділянках доріг, у північній частині області на дорогах національного значення та суміжних дорогах місцевого значення ускладнений рух. Перемети там сягають 2 метрів, поінформував Хорунжий.

Він додав, що обмеження у Київській області та щодо в’їзду у Київ зняті.

Речник ДСНС закликав водіїв з огляду на штормове попередження перенести поїздку. «Якщо ж це зробити неможливо, є термінова справа і треба їхати, то треба, по-перше, не поспішати, дотримуватися швидкісного режиму, максимальної дистанції між автомобілями, пригальмовувати на перехрестях, пішоходних переходах, але робити це не різко», - зазначив Хорунжий.

Читайте також: Негода на Одещині: уночі впала 100-метрова труба котельні, зі снігу витягли пів тисячі авто

Він також закликав пішоходів бути обережними і носити світловідбивні флікери. Під час сильних поривів вітру потрібно триматися далі від дерев і рекламних конструкцій, не паркувати поблизу них автомобілі.

Зі свого боку, голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у Телеграмі, що за снігових заметів на дорогах евакуювали 1927 людей.

Наслідки негоди в Одесі / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

«Силами рятувальних груп зі снігових пасток вже евакуйовано 1927 людей, з них 138 дітей», - йдеться в повідомленні.

Кіпер додав, що «ситуація покращується, зокрема через стабілізацію погодних умов і меншу кількість відчайдушних людей, що вирішили суперечити стихії і будь-що вирушати в дорогу».

Як повідомлялося, поліцейські протягом ночі витягли зі снігових заметів понад 2150 автомобілей та евакуювали близько 2900 громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-