«Лови момент»: у Миколаєві відкрилася благодійна виставка фоторобіт десантника Митрохіна

«Лови момент»: у Миколаєві відкрилася благодійна виставка фоторобіт десантника Митрохіна

Фото
Укрінформ
У Миколаєві відкрилася благодійна виставка-продажа фоторобіт миколаївського десантника, військовослужбовця 79 ОДШБ Михайла Митрохіна "Carpe diem" (Лови момент).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це моя перша виставка, хоча фотографією захоплювався давно. Зробити її мене надихнула природа Миколаївщини, а ще наша волонтерка-психологиня Лілія Вороніна, якій сподобалися мої роботи. Вона буквально примушувала мене зробити цю виставку і я радий, що все вийшло», - зазначив Митрохін, з яким ми поспілкувалися по відеозв’язку.

Чоловік нині перебуває на лікування після важкого поранення.

За словами Вороніної, вона познайомилася з Михайлом, коли той прийшов до неї на консультацію. Вони поспілкувалися на різні теми, а тоді він показав їй свої фотографії, які були дуже гарними, відчувався неабиякий талант автора. Було видно, наскільки його творчість просякнута любов’ю до природи, до оточуючого світу. Так виникла ідея зробити виставку.

39-річний Михайло родом з міста Нікополя на Дніпропетровщині. З дитинства любив спостерігати за природою. Коли почалася велика війна, займався волонтерством, а невдовзі пішов добровольцем на фронт. У 2023 році отримав важке поранення. Тривалий час лікувався, а під час проходження реабілітації почав фотографувати природу Миколаївщини.

Читайте також: У Києві відкрили вуличну фотовиставку «Стерті з лиця землі»

Причому, він захоплювався саме макрозйомкою, адже, на його думку, саме таким чином можна розгледіти деталі, які не помітні з першого погляду. Один з його улюблених персонажів – бджола. Вона присутня на багатьох його фото.

В експозиції - кілька десятків фоторобіт, на яких зображені квіти, природа, комахи, вранішня роса.

У Миколаєві відкрилася благодійна виставка фоторобіт військовослужбовця Михайла Митрохіна "Лови момент" / Фото: Алла Мірошниченко, Укрінформ

«Михайло дуже творча людина. Його виставка називається «Лови момент». І це дуже символічно. Вона свідчить про те, що потрібно жити тепер і зараз, не відкладаючи нічого на потім. Можна будувати плани, але це не означає, що вони здійсняться», - розповідає одна з організаторів виставки, голова Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса», Заслужена працівниця культури України Валентина Кривцова.

Виставка - благодійна. Вона демонструється у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького, колектив якої на чолі з директоркою Інгою Хоржевською постійно підтримує митців Миколаєва.

Усі зібрані кошти з продажу фоторобіт підуть на ремонт автівок бригади, де служить Михайло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-