У Львові відкрили перший практично-навчальний центр для будівельників

У Львові відкрили перший практично-навчальний центр для будівельників

Фото
Укрінформ
На базі Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва відкрився практично-навчальний центр, де готуватимуть будівельників різних напрямків.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«У цьому центрі поєднали спеціальності з усієї будівельної сфери. Тут можна здобути такі професії: муляр, штукатур, лицювальник-плиточник, монтажник гіпсокартонних конструкцій та інші. Ми розуміємо, що після перемоги доведеться відбудовувати Україну. Для того, щоб вміло це зробити, потрібні саме такі центри, щоб навчати фахівців», – зазначила директор училища Марія Поліщук.

У Львові відкрили перший практично-навчальний центр для будівельників / Фото: ЛОВА

Крім того, тут можуть здобути кваліфікацію та перекваліфікацію спеціалісти будівельної галузі, а педагоги професійної освіти – пройти стажування. Заклад пропонує короткотермінові курси з перепідготовки для ВПО.

Також центр слугуватиме платформою для коворкінгу у межах соціального партнерства і реалізації співпраці з міжнародними партнерами.

«Завдяки цьому навчально-практичному центру студент профтеху буде повністю сформований, ерудований – готовий фаховий працівник. І тут дуже важлива роль роботодавця, який сьогодні став також партнером: закупив, чи поділився обладнанням, або ж будівельними сумішами та матеріалами. Роботодавці не матимуть потреби перенавчати фахівців у себе на виробництві, оскільки схожі практичні центри даватимуть усі необхідні для подальшого працевлаштування знання», – зауважив начальник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти департаменту освіти і науки Львівської ОВА Іван Пикус.

Загальна вартість реалізації проєкту 2,8 млн грн. У межах «Програми розвитку освіти Львівщини» з обласного бюджету загального фонду на закупівлю обладнання скерували 1,5 млн грн, з місцевого бюджету надали 180 тис. грн. За кошти соціального фонду закладу в приміщенні центру замінили вікна, оновили електромережу, провели поточний ремонт даху.

Читайте також: Польща призначить уповноваженого з питань відбудови України - Туск

Як повідомляв Укрінформ, за підрахунками фахівців, будівельний ринок потребуватиме до 1,5 мільйона працівників після війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-