У Вінниці планують збудувати реабілітаційно-спортивний комплекс для відновлення захисників

У Вінниці планують збудувати реабілітаційно-спортивний комплекс для відновлення захисників

Укрінформ
У Вінниці на благодійних засадах планують збудувати реабілітаційно-спортивний комплекс для відновлення захисників та постраждалих від війни, інвалідів, літніх людей та молоді. Кошторисна вартість проєкту – 260 млн грн.

Про це у Фейсбуці повідомила Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Вінницька громада реалізовує важливий проєкт, спрямований на підтримку наших захисників та захисниць. Презентували концепцію простору, де військові зможуть повноцінно відновлювати фізичні сили та психологічний стан за допомогою кваліфікованих спеціалістів, а спортсмени – розвивати свій потенціал та примножувати здобутки», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наявність такого комплексу дозволить вирішити більшість видів фізичних, соціальних, психологічних та професійних проблем серед військовослужбовців, постраждалого населення громади, а також сприятиме розвитку фізичної культури та спорту і популяризації здорового способу життя в громаді.

Збір коштів на будівництво реабілітаційно-спортивного комплексу для військових, цивільних осіб, постраждалих від війни, людей з інвалідністю, людей літнього віку, вихованців ДСША, фізично та соціально активної молоді та інших містян започаткував Благодійний фонд MARIKATE.

У повідомленні фонду зазначається, що для будівництва комплексу потрібно зібрати 260 мільйонів гривень. Планується, що він стане унікальним місцем для реабілітації та відновлення людей, які отримали поранення або травми під час війни. Тут вони зможуть отримувати кваліфіковану допомогу від професійних реабілітологів та займатися спортом.

Читайте також: В Івано-Франківську запровадили для військових допомогу на реабілітацію і відновлення

У Вінницькій міськраді Укрінформу повідомили, що питання із землекористуванням під будівництво вже відпрацьовані, адже майбутній реабілітаційно-спортивний комплекс перебуватиме у власності Вінницької міської територіальної громади. Проєктування та будівництво в міськраді планують реалізувати за грантові та донорські кошти, а також сподіваються заручитися підтримкою міжнародних організацій.

Як повідомлялось, у Вінниці на базі муніципального притулку для тварин планують створити реабілітаційний центр для військових VinnDog help to life, у якому застосовуватимуть каністерапію. Він буде спрямований на психологічну допомогу ветеранам, а також дітям і літнім людям, які часто є найбільш вразливими категоріями в плані соціалізації та емоційного благополуччя. Із пацієнтами центру фахівці працюватимуть в індивідуальному та груповому форматах.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-