У Франківську поліція перевіряє факт булінгу школяра, який збирав кошти для військових

У Франківську поліція перевіряє факт булінгу школяра, який збирав кошти для військових

Оновлено
Укрінформ
В Івано-Франківську поліція проводить перевірку за фактом булінгу щодо підлітка. Із заявою до правоохоронців звернулась мама учня 6 класу, щоб захистити його від жорстокого поводження та психологічного насильства з боку однолітків.

Про це у Фейсбуці повідомила поліція Івано-Франківської області, передає Укрінформ.

«До поліцейських Івано-Франківського РУП надійшло звернення від мешканки обласного центру. Жінка просить правоохоронців захистити її сина, учня шостого класу одного із ліцеїв міста, від жорстокого поводження та психологічного насильства, які вчиняли інші учні. Наразі за даним фактом проводиться перевірка», - йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановлюють всі обставини події, опитують педагогів.

«Також заплановано опитування інших учасників навчально-освітнього процесу у присутності законних представників», - додали в поліції.

Пізніше поліція Івано-Франківщини повідомила, що на директорку ліцею за приховування булінгу  склали адмінпротокол.

«Поліцейські склали адміністративний протокол на директорку ліцею за ч. 5 ст. 173-4 КУпАП. Йдеться про неповідомлення керівником закладу освіти уповноважених підрозділів органів Національної поліції України про випадки булінгу (цькування) учасника освітнього процесу, які мали місце в ліцеї», - повідомляє поліція.

Свою комісію для перевірки цього факту створив Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

За інформацією місцевої активістки Любов Бурак, йдеться про учня шостого класу Івано-Франківського ліцею №4 Єремію.

«Я мала би написати про Єремію два тижні тому. Але не написала. Порадила мамі Оксані адвоката - найкращого, якого знаю. Думала, що цього досить. Бо ж Оксану та Єремію я знаю давно, хлопчик зростав практично в мене на очах. Золота дитина у всьому. Ще би здоров'я козацького - і більшого щастя для мами не було б. На жаль, Єремія здоров'ям похвалитися не може. Але може іншим: чесністю, щирістю, здібностями, талантом. Він геніальний скрипаль. Це він грав на скрипці, щоб зібрати гроші нашим добровольцям. Поки не зацькували», - зазначила активістка.

Окрім того, що слабшого однолітка принижували сильніші учні у школі, неоднозначною була і реакція педагогів на скаргу мами Єремії. Вони пригрозили жінці позбавленням батьківських прав за те, що син часто пропускає уроки.

Читайте також: Кібербулінг дітей у соцмережах: Лубінець звернувся до Міносвіти та Нацполіції

«А щодо цькування дитини, то це з точки зору директорки - хвора фантазія хлопчика, не було такого, адже в них не просто так собі "школа на районі", а ліцей, в якому працюють суперпедагоги і навчаються супердіти супереліти … Насправді, школа захищає малолітніх, малограмотних покидьків, а не талановиту дитину», - додала Бурак і оприлюднила скріни переписки дітей у закритій групі.

Вона зауважила, що оприлюднила цю історію для того, щоб справу не поклали під сукно і припинили цькувати Єремію та його маму.

«Це той момент, коли мали би втрутитися педагоги і пояснити дітям, що, коли хтось слабший - це не смішно, коли за кимось мама ходить по п'ятках - це не "ги-ги", бо іноді саме це рятує дитину, наприклад, в часі гострих нападів астми чи інших проявів хвороби», - вважає Бурак.

Як повідомляв Укрінформ, на Чернігівщині притягнули до відповідальності підлітків, які знущалися з дівчини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-