В Івано-Франківську затримали ймовірних нападників на літню жінку

В Івано-Франківську затримали ймовірних нападників на літню жінку

Відео
Укрінформ
В Івано-Франківську затримали ймовірних нападників на літню жінку, відео з побиттям якої виклали в соціальні мережі.

Про це повідомила у Телеграмі начальниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, передає Укрінформ.

“Вранці соціальні мережі облетіло відео, в якому на вулицях Івано-Франківська нападали на одиноких перехожих, зокрема людей літнього віку. Невідомі завдавали ударів своїм жертвам, використовуючи при цьому газові балончики. Правоохоронці оперативно встановили учасників правопорушень та одну жінку - потерпілу. Хулігани доставлені до місцевого управління поліції та дають визнавальні покази”, - розповіла Онищук.

За її словами, ОВА провела спільну нараду з керівництвом правоохоронних органів області, на якій обговорили ситуацію щодо недопущення в області таких проявів у майбутньому.

“Такі вчинки є ганебними та абсолютно неприпустимими у нашому суспільстві. Винуватці мають бути покарані”, - наголосила Онищук.

Згодом обласна поліція у Фейсбуці повідомила, що встановили особи двох учасників нападу, одного з них – 16-річного хлопця разом із матір’ю доправили до відділку, неповнолітній дав визнавальні пояснення. Йому уже оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство) та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

“Також поліцейські встановлюють місце знаходження другого фігуранта та особу третього. З’ясовано, що учасником жодних молодіжних рухів затриманий не є, а його батько - чинний військовий ЗСУ, доброволець. Також поліцейські уже встановили одну з осіб потерпілих, яка підтвердила факти, викладені на відео, та встановлюють особи інших потерпілих”, - зазначили правоохоронці.

Читайте також: Випадок із булінгом дитини у франківському ліцеї вивчить комісія - Лісовий

На опублікованому поліцією відео хлопець приносить вибачення, пояснює, що удари у більшості “імітувалися”, а напад улаштували “заради хайпу”.

Як повідомлялося, у Телеграм-каналі Івано-Франківськ 24/7 опублікували відео із побиттям літньої бабусі. Там зазначили, що в Івано-Франківську з'явилася "банда псевдоскінхедів", яка займається побиттям людей без причини. Вони знімають все це на відео та публікують у своїх закритих каналах. Поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, Нацполіція викрила шістьох жителів Київщині, які на вечірці влаштували стрілянину з пістолета і вигукували гасла загонів Рамзана Кадирова. Їм загрожує до 7 років тюрми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-