У херсонському храмі Сорока мучеників Севастійських вперше провели службу українською

У херсонському храмі Сорока мучеників Севастійських вперше провели службу українською

Фото
Укрінформ
У херсонському храмі Сорока мучеників Севастійських вперше відправлена Божественна літургія українською мовою.

Про це у Фейсбуці повідомив Єпископ Херсонський і Таврійський, керуючий Херсонською єпархією ПЦУ Никодим, передає Укрінформ.

«У херсонському храмі Сорока мучеників Севастійських при ГУ НП в Херсонській області історична подія. Тут вперше була відправлена Божественна літургія українською мовою. В лоні нашої помісної Православної церкви України. За сучасним богослужбовим календарем, яким в повсякденному житті користуємося всі ми разом з переважною більшістю людства», - написав Никодим.

Він підкреслив, що «старі мешканці» пішли з храму, разом зі своїми звичаями, захопивши заразом престол і іконостас, і все, що бачили, залишивши по собі голі закопчені стіни.

Никодим також зазначив, що заздалегідь службу не оголошували з міркувань безпеки.

Він також поінформував, що тут планується духовний центр Херсонської єпархії на честь Сорока Севастійських мучеників при ГУ НП в Херсонській області.

Як інформує видання «Мост», раніше храм Сорока мучеників Севастійських при управлінні ДАІ/поліції Херсонської області відносився до Української православної церкви Московського патріархату. Але він перейшов до ПЦУ. Після цього представники УПЦ МП залишили храм, забрали престол, іконостас та інше майно.

Читайте також: Капелан ПЦУ про служіння в окопі, РПЦ та місію українців

Храм заклали у 2012 році. Перша літургія у храмі Сорока мучеників Севастійських пройшла наприкінці 2013 року.

Як повідомлялося, ще одна релігійна громада - Різдва Богородиці Херсонської єпархії, що у Хрещенівці Бериславського району, ухвалила рішення перейти від УПЦ до Православної церкви України.

Фото: Nicodemus / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-