Один із найбільших храмів Сумщини приєднався до ПЦУ

Один із найбільших храмів Сумщини приєднався до ПЦУ

Фото
Укрінформ
У місті Тростянець Сумської області до Православної церкви України приєдналася Вознесенська церква.

Про це у Фейсбуці повідомили в Сумській ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що перше богослужіння Православної церкви України у Вознесенській церкві Тростянця очолив секретар Київської Митрополії ПЦУ, намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, архієпископ Вишгородський Агапіт.

«Настоятель Вознесенського храму РО «Ставропігійна релігійна громада Вознесенська парафія (ПЦУ)» Олександр повідомив, що нині до Православної церкви України приєднується найбільший храм Тростянецької громади, який є найбільшим храмом Православної церкви України не лише на Сумщині, а й на всій Слобожанщині», - повідомили в ОВА.

Вознесенську церкву у Тростянці звели у 1913 року у модному на той час русько-візантійському стилі. Над проєктом будівлі працював всесвітньо відомий архітектор з Харкова Олексій Бекетов. Вознесенська церква в народі іменується Червоною, оскільки до сьогоднішнього дня зберегла первинний вигляд фасадів з червоної цегли.

Читайте також: В окупованому Криму кожна громада ПЦУ зазнала переслідувань - прокурор

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівцях під час представлення нового єпископа об’єднаної Чернівецько-Буковинської єпархії митрополит Епіфаній анонсував найближчим часом нові рішення помісних православних церков про визнання ПЦУ.

Фото: Сумська ОВА / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-