У трьох областях викрили продавців трофейної російської зброї

У трьох областях викрили продавців трофейної російської зброї

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України і Національна поліція викрили у Харківській, Київській та Дніпропетровській областях продавців трофейної російської зброї та боєприпасів представникам кримінальних кіл.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Серед вилученого у зловмисників – понад 60 кг вибухівки, снайперська зброя, а також великокаліберні кулемети і новітні автомати російського виробництва.

Так, у Харківській області затримали ділка, який намагався продати криміналітету цілий арсенал бойових засобів ураження.

Зловмисник зберігав зброю у підземному схроні, який облаштував у лісопосадці у звільненому від росіян Ізюмському районі.

Під час огляду схованки були виявлені декілька ящиків із тротилом і пластидом, снайперська гвинтівка Драгунова, боєприпаси до гранатометів і протитанкового ракетного комплексу "Фагот", понад 13 тисяч набоїв різного калібру.

Читайте також: Після закінчення війни громадянам треба буде здати бойову зброю - МВС

За даними слідства, виявлене зброєння фігурант звозив з місць колишнього базування російських військ під час боїв за Харків.

Під Києвом виявлені ще декілька прихованих арсеналів зброї, які залишили загарбники, втікаючи зі столичного регіону. Перша схованка була у гаражі в одному зі звільнених селищ Бучанського району. При огляді приміщення там знайшли російський БРДМ з великокаліберним кулеметом.

Неподалік, у підземному схроні, знайшли понад 150 пострілів до гранатометів та 15 бойових гранат російського виробництва.

Як встановило слідство, схрони виявили двоє місцевих жителів, які потім вирішили продати знайдене озброєння криміналітету.

У Дніпропетровській області затримали місцевого жителя, який намагався підпільно продати ручний кулемет Калашникова. Фігурант підшукував потенційних клієнтів серед представників кримінальних кіл, з якими підтримував зв’язки.

При цьому зловмисник не збирався обмежуватись продажем лише кулемета. Під час обшуку в його квартирі та мінівені знайшли два автомати АК-74, чотири бойові гранати і понад 1,3 тис. набоїв різного калібру.

Читайте також: Клименко вважає, що необхідно ухвалити закон про трофейну зброю

Усім фігурантам повідомили про підозру за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зловмисникам загрожує до 7 років тюрми.

Після проведення процесуальних дій усі вилучені засоби ураження будуть передані Збройним силам України.

Як повідомляв Укрінформ, у Білоцерківському районі Київської області поліція вилучила у чоловіка арсенал боєприпасів – гранати, підривачі та набої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-