У Дніпрі відкрився перший рекрутинговий центр

У Дніпрі відкрився перший рекрутинговий центр

Фото, відео
Укрінформ
У Дніпрі відкрився перший з восьми центрів рекрутингу для Збройних сил України у Дніпропетровській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

«Спільний проєкт Міністерства оборони України, Генштабу ЗСУ, міськради та Дніпропетровської ОВА відкрив свої двері і вже готовий приймати громадян за адресою: проспект Слобожанський 8, Лівобережний ЦНАП», - ідеться в повідомленні.

У центрі кожен охочий зможе отримати інформацію щодо можливості застосування своїх професійних навичок у Силах оборони країни. Співробітниками центру рекрутингу будуть цивільні працівники, а основною його метою є надання можливості людям знайти місце в армії.

«Нам дуже приємно, що Дніпро одним з перших долучається до великого проєкту Міноборони. Для нас це свідчить про збільшення можливостей і розширення Збройних Сил України. Дякуємо МОУ за нову добровільну систему рекрутингу та впровадження інноваційних підходів. Такі кроки прискорюють перемогу України», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

Іван Начовний
Іван Начовний
Читайте також: Міноборони запроваджує новий алгоритм рекрутингу до ЗСУ

Як зазначив представник Генштабу Олексій Панов, спільно з Міноборони розроблені правила, які забезпечуватимуть потрапляння кандидата в обрану ним частину на відповідну посаду за контрактом. Цей алгоритм доведено до кожної військової частини, навчального центру і ТЦК та СП.

У центрі вже доступні сотні вакансій військових частин ОК «Схід», Національноїгвардії України та Територіальної оборони. Позиції охоплюють бойові та підтримуючі напрями, зокрема кухарів, водіїв, ремонтників техніки, операторів БПЛА, бухгалтерів та багато інших.

У Дніпрі відкрили перший в області рекрутинговий центр / Фото: Микола М'якшиков. Укрінформ

«Це про сервіс, це про інформаційний обмін і, найперше, це про довіру. Про можливість кожного свідомо підійти до вибору свого місця для захисту Батьківщини. Ми створюємо мережу рекрутингових центрів, основна мета і завдання яких - стати вхідною точкою для громадян до лав Сил оборони і забезпечення розуміння того, де і як кожен з нас може долучитися до захисту країни», – зазначив уповноважений Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Олексій Бежевець
Олексій Бежевець

За словами начальника штабу - заступника командира військової частини регіонального управління Сил ТРО «Схід» полковника Євгена Щербаня, завдяки рекрутинговим центрам кожен перспективний військовослужбовець побачить свій можливий розвиток у ЗСУ. «Відкриття такого центру – це про добровільний вибір громадянина щодо залученості до армії», – підсумував він.

Протягом квітня цього року планується відкриття рекрутингових центрів у шістьох містах Дніпропетровської області, включаючи Кривий Ріг, Кам'янське, Покровськ, Павлоград, Синельникове та Новомосковськ.

Читайте також: У Запоріжжі відкрився рекрутинговий центр

"Третій в Україні та перший в області. На лівому березі Дніпра відкрили Центр рекрутингу української армії. Розташували його у прозорому офісі із символічною назвою «Я – Ветеран»", - додав начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Телеграмі.

Фото: Телеграм / Сергій Лисак
Фото: Телеграм / Сергій Лисак

Він підкреслив, що це простір, у якому не видають повістки, а відповідають на питання про вакансії у Силах оборони і допомагають підібрати таку, яка підходить конкретній людині. Рекрутери – цивільні, які розкажуть про наявні підрозділи, переваги служби за призовом та контрактом.

Як повідомлялося, до кінця першого півріччя 2024 року загалом по країні заплановано відкриття 27 центрів рекрутингу ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-