У Хмельницькому з'ясовують обставини смерті чоловіка після візиту до ТЦК

У Хмельницькому з'ясовують обставини смерті чоловіка після візиту до ТЦК

Укрінформ
У Хмельницькому правоохоронці з'ясовують обставини смерті військовозобов'язаного під час проходження ним дообстеження в медичному закладі.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила речниця Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області Інна Глега.

За її словами, під час моніторингу соцмереж правоохоронці виявили повідомлення про смерть 41-річного чоловіка у лікарні, стан якого погіршився нібито після візиту до ТЦК.

“Сьогодні рідні померлого написали заяву на дії працівників Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, її передадуть до Державного бюро розслідувань”, - зазначила Глега.

Читайте також: У Чернівцях розслідують інцидент між цивільним та військовослужбовцями ТЦК

Інформацію про летальний випадок поширила у соцмережах матір померлого хмельничанина. Вона стверджує, що її сина 27 березня затримали працівники Хмельницького ТЦК та СП в одному із місцевих магазинів. За її словами, у приміщенні територіального центру комплектування над ним знущались і погрожували, його стан погіршився.

“Піднявся тиск, його не випускали з приміщення та на прохання надати допомогу, відповіли, що під Авдіївкою допоможуть. Лікарі Хмельницької міської лікарні боролись самовіддано за його життя 2 доби, терміново у ніч з 27 на 28 березня зробили нейрохірургічну операцію. Але ураження головного мозку виявились несумісними з життям”, – написала жінка у соцмережах.

Ситуацію прокоментували у службі звʼязків із громадськістю Хмельницького ОТЦК та СП. Там зауважили, що під час здійснення заходів оповіщення чоловікові була вручена повістка для уточнення військово-облікових даних та проходження ВЛК, він перебував у розшуку, оскільки уникав служби у війську.

“Однак під час проходження ВЛК в громадянина було виявлено захворювання. Ураховуючи це, його направлено на дообстеження до медичного закладу. Погіршення стану здоров’я військовозобов’язаного та настання летального випадку відбулося вже в медичному закладі під час дообстеження”, - йдеться в повідомленні.

Також в обласному ТЦК спростовують інформацію про ігнорування скарг громадянина на стан здоров’я та погрози зі сторони військовослужбовців.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві повідомили про підозру працівнику одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, який за хабар обіцяв допомогти з відстрочкою від призову на військову службу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-