За добу енергетики повернули світло для 12,5 тисячі споживачів

За добу енергетики повернули світло для 12,5 тисячі споживачів

Укрінформ
Енергетики за минулу добу, 7 квітня, відновили електропостачання для 12,5 тис. споживачів; у Харківській області без газопостачання залишаються майже 500 споживачів.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України, передає Укрінформ.

Зазначається, що у Дніпропетровській області станом на ранок 8 квітня обмеження споживання застосовуються у Криворізькому районі.

У Донецькі області внаслідок російських обстрілів знеструмлювалися 5,6 тисячі абонентів у 15 населених пунктах. Ремонтні бригади заживили 9,7 тисячі точок обліку у 30 населених пунктах. На ранок через бойові дії залишаються без світла 46,8 тисячі абонентів у 93 населених пунктах. Тривають відновлювальні роботи.

У Запорізькій області вчора, 7 квітня, ремонтні бригади відновили енергопостачання для 1954 родин в одному з прифронтових населених пунктів, який знеструмлювалися через обстріли. Станом на ранок внаслідок бойових дій без енергопостачання залишаються 3758 споживачів.

У Миколаївській області минулої доби енергетики відновили повітряну лінію, яка відключалась через бойові дії. Однак через повторні обстріли знеструмилися повітряні лінії та підстанції. На ранок в області залишаються без напруги 1299 побутових та 187 юридичних споживачів у 15 населених пунктах.

У Сумській області через бойові дії відключено 458 абонентів в одному з населених пунктів. Загалом на ранок залишаються без світла 5,7 тисячі абонентів у 68 населених пунктах. Через пошкодження газорозподільних мереж від газопостачання відключено 15 споживачів.

Читайте також: Економія електрики та підвищення тарифу: Галущенко розповів про «енергетичні» перспективи

У Харківській області після вчорашніх обстрілів пошкоджено високовольтні мережі у м. Харкові. Внаслідок ворожого обстрілу м. Харків пошкоджено житловий будинок. З метою безпеки відключено від газопостачання 3 житлових будинки (66 квартир). У м. Куп’янськ через обстріл пошкоджено газопровід, без газу залишились 32 абоненти. У селищі Козача Лопань Харківського району ворожими обстрілами пошкоджено газопровід. Газопостачання припинено 368 абонентам.

У м. Херсон залишаються відключеними 2890 точок обліку. Загалом без напруги залишаються майже 26 тисяч точок обліку у 45 населених пунктах.

У Чернігівській області через бойові дії залишаються знеструмленими 1,2 тисячі точок обліку у 22 населених пунктах. В одному з населених пунктів Корюківського району стався витік газу на газовому обладнанні. Для проведення ремонтних робіт тимчасово припинено розподіл газу 40 абонентам.

Читайте також: Кудрицький - про захист від ударів РФ: Треба будувати сотні маленьких електростанцій

Як повідомлялося, на Харківщині сьогодні з 6:00 діють графіки погодинних відключень. Продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів на Криворіжжі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-