На Полтавщині агента розвідки РФ засудили до 15 років тюрми

На Полтавщині агента розвідки РФ засудили до 15 років тюрми

Укрінформ
До 15 років ув’язнення засуджено зрадника з Полтавщині, який створював кремлівську пропаганду на замовлення розвідки РФ.

Про це повідомляє СБУ у Полтавській області у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент воєнної розвідки РФ, який проводив підривну антиукраїнську діяльність в інформаційній сфері. Йдеться про очільника громадської організації «Російська громада Полтавщини», ідеологічного прихильника кремлівського режиму", - зазначається в повідомленні.

За інформацією СБУ, на замовлення росіян він підготував понад 60 антиукраїнських публікацій, з допомогою яких ворог намагався дискредитувати Сили оборони та підірвати довіру до України з боку міжнародних партнерів.

За даними слідства, він підтримував у своїх дописах агресивну війну проти України та виправдовував воєнні злочини окупантів.

Так, наприклад, він заперечував ракетні удари загарбників по торговельному центру у Кременчуці, багатоквартирному будинку у Дніпрі та енергооб’єктах Києва.

Читайте також: СБУ від початку року викрила вже 11 агентурних мереж - Малюк

За свою роботу агент отримав від окупантів майже 250 тис. у гривневому еквіваленті.

Суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників), і призначив йому 15 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, на Полтавщині СБУ викрила ще трьох прихильників «русского мира».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-