Заочно судитимуть російського військового, який розстріляв жителя Київщини

Заочно судитимуть російського військового, який розстріляв жителя Київщини

Укрінформ
Заочно судитимуть військовослужбовця РФ, який у березні 2022 року в селищі Мокрець Броварського району Київської області розстріляв місцевого жителя, щоб забрати в нього мобільний телефон.

Як повідомляв Укрінформ, про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця мотострілецької роти 15-ї окремої бригади Збройних сил РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року, перебуваючи в тимчасово захопленому селі Мокрець Броварського району, обвинувачений разом зі співслужбовцями вдерлись на територію домоволодіння місцевої родини.

Озброєний загарбник вимагав від власника будинку його мобільний телефон, аби перевірити наявну інформацію про пересування Збройних сил України.

Читайте також: На Чернігівщині двох військових РФ засудили до 12 років в'язниці за знущання з цивільних

Отримавши відмову, він вистрілив у грудну клітину чоловіка, від чого потерпілий впав на підлогу.

Вже у лежачого беззбройного чоловіка російський солдат здійснив ще два смертельні постріли.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні російського військового, який розстріляв водія автомобіля під час тимчасового захоплення Бучі Київської області, засудили до 12 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-