На Харківщині та у Кривому Розі й далі діють обмеження у подачі електрики - Міненерго

На Харківщині та у Кривому Розі й далі діють обмеження у подачі електрики - Міненерго

Укрінформ
У Харківській області та в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області продовжують діяти мережеві обмеження, загалом потреби українських споживачів в електроенергії станом на 28 квітня покриває власна генерація й комерційний імпорт.

Про це Міністерство енергетики повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості - у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні», – зазначили у відомстві.

В інших регіонах минулої доби, за даними Міненерго, обмеження для споживачів не впроваджувалися. Потреби покривалися власною генерацією й комерційним імпортом, аварійну допомогу не залучали.

Енергетики продовжують виконувати аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах, атакованих військами РФ під час останніх масованих атак.

У Чернігівській області через ворожий обстріл без електропостачання залишилися 600 абонентів у шести населених пунктах. Станом на цей час усі заживлені.

У Миколаївській області внаслідок ракетного удару російських військ пошкоджені газопроводи високого та низького тиску - без газопостачання 163 абоненти.

У Харківській області ворожий обстріл теж пошкодив газопровід - без газу опинилися 100 абонентів.

Читайте також: Харківська область отримала від Київщини вже майже 130 генераторів

У Київській області у зв'язку з технологічним порушенням на повітряних лініях двічі знеструмлювалися побутові споживачі, місцева промисловість і газорозподільна станція. На цей час лінія працює, усі споживачі вже заживлені.

У Донецькій області на одній із шахт сталося порушення в роботі вентиляційного обладнання – на поверхню вивели 41 працівника. Увечері роботу вентиляції відновили.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії обсягом 6300 МВт/год.

Як повідомляв Укрінформ, профільні міністерства працюють над тим, щоб поставити у прифронтові регіони так звані децентралізовані джерела електроенергії, завдяки яким енергосистема стане менш вразливою до російських ракет і дронів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-