На Закарпатті відкрили меморіал полеглим військовим 128-ї бригади

На Закарпатті відкрили меморіал полеглим військовим 128-ї бригади

Фото
Укрінформ
На Закарпатті відкрили меморіал полеглим військовим із 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Про це бригада повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У Виноградові на Закарпатті урочисто відкрили меморіал полеглим бійцям 534 окремого інженерно-саперного батальйону 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. За 10 років війни свої життя за незалежність України віддали 14 військовослужбовців підрозділу – шестеро солдатів, шестеро сержантів і два офіцери», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для увіковічення їхньої пам’яті командування бригади виступило з ініціативою встановлення гранітної стели з портретами та короткою інформацією про кожного бійця.

Відкрили меморіал сьогодні, 8 травня.

Перед відкриттям стели присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, відтак прозвучав Гімн України.

"Ми пам’ятаємо всіх своїх бійців. Вони заплатили найвищу ціну за те, щоб їхні рідні, близькі, всі ми жили у вільній країні. Хай душі полеглих знайдуть вічний спокій…", - сказав командир батальйону підполковник Микола Мороз.

Після урочистого відкриття капелан батальйону та священники освятили меморіал і відслужили панахиду за загиблими, після чого відбулося покладання квітів.

Читайте також: У Чернівцях провели спільне захоронення 16 військових, які загинули два роки тому

У заході взяли участь представники державної влади, органів місцевого самоврядування, рідні та близькі полеглих, волонтери.

Як повідомляв Укрінформ, у Виноградові планують перейменувати вулицю на честь командира артилеристів 128-ї бригади Дмитра Мілютіна, загиблого на Запоріжжі через російський ракетний удар 3 листопада.

Фото: 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-