На Харківщині продовжують діяти графіки відключень світла

На Харківщині продовжують діяти графіки відключень світла

Укрінформ
Станом на 10 травня у Харківській області продовжують діяти графіки відключень. Через бойові дії без світла залишається 40 тис. споживачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики

Зазначається, що в Харківській області енергетики заживили 1737 абонентів, які вимикалися через обстріли. На ранок 10 травня знеструмлено майже 40 тисяч точок обліку, в тому числі через повторні обстріли, що сталися ввечері та вночі. Через мережеві обмеження застосовуються графіки відключень для близько 101 тисячі абонентів.

Через бойові дії без світла залишаються також 47,5 тис. споживачів на Донеччині, понад 4 тис. - у Запорізькій області, 4,8 тис. - на Сумщині, 1720 - на Чернігівщині, понад 900 - на Миколаївщині. У Херсоні без світла 2840 точок обліку, в області - 25,8 тис. точок обліку.

Крім того, внаслідок обстрілів залишилися без газу понад 750 споживачів на Харківщині, 75 - на Сумщині.

Читайте також: Укренерго попереджає про можливі відключення світла по всій країні

Через технологічні причини та аварії припинено газопостачання 239 абонентів на Волині, 855 - на Київщині, 164 - на Тернопільщині.

Як повідомлялося, через спричинений російськими обстрілами дефіцит в енергосистемі України та недостатність імпорту електрики НЕК "Укренерго" вимушена збільшити обсяг обмежень для промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-